Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Πάρκο για τη Ναυμαχία του Ακτίου στην Πρέβεζα.



Σημαντικά βήματα για τη δημιουργία πάρκου γλυπτών, αφιερωμένων στη Ναυμαχία του Ακτίου έχει κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας.


Η πρόταση έγινε πριν από δύο περίπου μήνες από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη και όπως μας επισήμανε ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν θετικά φορείς της περιοχής, όπως το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» και ο Πρόεδρος του κ. Νίκος Καράμπελας αλλά και ο κ. Λεωνίδας Σπαρτιώτης.



pakis



Χθες ο κ. Χαλκίδης είχε επικοινωνία με τον γνωστό Ηπειρώτη γλύπτη κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη, ο οποίος είναι Διευθυντής του Ά Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και πρωταγωνιστεί στη διοργάνωση Συμποσίων Γλυπτικής σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού δημιουργώντας μεγάλα γλυπτά σε δημόσιο χώρο.



Γλυπτά του κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές μουσείων και πινακοθηκών, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, η Πινακοθήκη Πιερίδη, το Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Πινακοθήκη Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, η Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας, η Πινακοθήκη Φλώρινας, η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο, η Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά, η Εθνική Γλυπτοθήκη και το Προεδρικό Μέγαρο.



Papagiannis-1



«Σήμερα είχαμε επικοινωνία με τον κ. Παπαγιάννη και με τον κ. Καράμπελα και λίγο μετά τις εκλογές θα έχουμε συνάντηση στην Πρέβεζα με τους φορείς της περιοχής, τον δήμο και την Περιφέρεια. Το θέμα το είδε πάρα πολύ ζεστά ο κ. Παπαγιάννης και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Χαλκίδης επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση μια τέτοιας πρότασης θα ωφελήσει ιδιαίτερα την περιοχή αφού θα την συνδέσει αυτόματα με το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας του Ακτίου.



Σύμφωνα με τον κ.Χαλκίδη τόσο η Ένωση όσο και οι τοπικοί φορείς θα έχουν μοναδική υποχρέωση να προσφέρουν την πρώτη ύλη για τα γλυπτά και την φιλοξενία στους καλλιτέχνες, ενώ η έκθεση θα μπορέσει να φιλοξενηθεί είτε στην παραλία της Πρέβεζας είτε στην παραλιακή ζώνη μέχρι το Κάστρο του Παντοκράτορα.



«Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση της ιδέας αυτής και πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε το στόχο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρέπει δε να υπάρχει συστράτευση όλων των φορέων, και της αντιπεριφέρειας και του δήμου διότι πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο μπορεί να έχει παγκόσμια εμβέλεια και σίγουρα να ανεβάσει τον πήχη της τουριστικής μας εκστρατείας ψηλά» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή έχει ιδιαίτερα και ξεχωριστά μνημεία όπως η Νικόπολη, η Κασσώπη, το Νεκρομαντείο και το Ζάλογγο, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών, αρκεί να υπάρξει ειδική μέριμνα για την προβολή και την ανάδειξή τους.





www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: