Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πούλησε τα πάντα και γύρισε τον κόσμο.



Έβγαλε στο σφυρί στο eBay ολόκληρη τη ζωή του - το αυτοκίνητο, το σπίτι, τη δουλειά και τους φίλους του, περνώντας μία πραγματικά πολύ οδυνηρή κρίση μέσης ηλικίας.


Όταν η σύζυγος του Ian Usher, Laura, τον εγκατέλειψε έξι χρόνια αφότου μετανάστευσαν από τη Βρετανία στην Αυστραλία, άφησε πίσω του κάθε τι που αφορούσε την παλιά του ζωή.

Έτσι αποφάσισε να κάνει μία καινούρια αρχή, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο κουβαλώντας μαζί του μόνο ένα κατάλογο με πράγματα που ήθελε να κάνει!
Πούλησε τα πάντα και γύρισε τον κόσμο (1)

Τέσσερα χρόνια μετά έχει επιτύχει τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει ενώ βρήκε και πάλι την αγάπη και ζει πλέον στο δικό του ιδιόκτητο νησί στην Καραϊβική.

Ο 48χρονος Usher από το Darlington έβγαλε 192.000 λίρες πουλώντας το σπίτι του με όλα όσα είχε μέσα. Στο πωλητήριο συμπεριλαμβανόταν το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα του, το τζετ σκι και ο εξοπλισμός για πτώση με αλεξίπτωτο, λίστα των φίλων του και δοκιμαστική πρόσληψη στη δουλειά που άφηνε πίσω του.

Συντετριμμένος από το τέλος του γάμου του, ο Usher επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος για το Ντουμπάι και μετά σε πολλές ακόμα χώρες. Από τότε δεν κοίταξε πίσω ούτε μία μέρα και δεν έχασε ούτε ένα λεπτό από τη ζωή του.

Πούλησε τα πάντα και γύρισε τον κόσμο (2)

Από τον κατάλογο με τα εκατό πράγματα που ήθελε να κάνει μέσα σε διάστημα εκατό εβδομάδων ο Usher έχει διαγράψει τα 93. Σε δύο «απίστευτα» χρόνια, όπως ο ίδιος τα περιγράφει, έμαθε γαλλικά, να πιλοτάρει αεροπλάνο, συνάντησε τον σερ Richard Branson και έπαιξε ένα μικρό ρόλο σε ταινία του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του έστησε ένα online δίκτυο για άλλους ανθρώπους που η ζωή τους «ξεγέλασε». Έγραφε για τις δραστηριότητές του και κυκλοφόρησε κι ένα βιβλίο με τίτλο «A Life Sold».

Πριν του τελειώσουν τα λεφτά αγόρασε ένα ειδυλλιακό νησί ανοιχτά των ακτών του Παναμά, που εκτιμάται πως κόστισε 30.000 λίρες, όπου χτίζει τώρα το σπίτι του.

Αναπάντεχα ο Usher βρήκε και πάλι τον έρωτα. Η γυναίκα που κέρδισε την καρδιά του είναι Καναδή και λέγεται Moe. «Συναντηθήκαμε στη Φλόριντα, περάσαμε μία εβδομάδα μαζί στη Τζαμάικα και μετά στην Κόστα Ρίκα και ο έρωτας άνθισε», είπε.

Πούλησε τα πάντα και γύρισε τον κόσμο (3)

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: