Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πανηπειρωτική διάσταση λαμβάνει το φαινόμενο διαρρήξεων και κλοπών.




Γεμάτο για μία ακόμα το αστυνομικό δελτίο από υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αφορούν μικροποσά, αποτελούν όμως έναν παράγοντας ανησυχίας στην καθημερινότητα του πολίτη, ο οποίος αισθάνεται ανίσχυρος να αντιδράσεις. Γι' αυτό και έχει σημασία τόσο η εξιχνίαση των υποθέσεων όσο και η πρόληψη. 


Σε λεωφορείο 

Το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ έκλεψε μέσα σε λεωφορείο από την τσάντα 20χρονης ένας 25χρονος Αφγανός, ο οποίος συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην 20χρονη, ενώ ο 25χρονος Αφγανός, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, προτρέπει τους πολίτες για κανένα λόγο να μην αφήνουν ανοιχτές τις τσάντες, να μη μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι, την τσάντα ή την τσέπη τους, να μη βάζουν το πορτοφόλι τους σε πίσω τσέπη, όταν βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής να μην τοποθετούν την τσάντα τους σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια τους, να μην τοποθετούν την τσάντα τους σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (κα?πίνα) του αυτοκινήτου, να μην μεταφέρουν πιστωτικές κάρτες και ?πλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα, να μην παίρνουν τσάντα όταν πηγαίνουν για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών, καθώς και να προστατεύουν καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι τους σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Για... μπουγάτσα ξανά 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μετά από εντατικές έρευνες, συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ στην Πρέβεζα 36χρονος Έλληνας, ο οποίος λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να ληστέψει μπουγατσοπωλείο της πόλης. 

Ο 36χρονος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου "full face", μπήκε στο μπουγατσοπωλείο και με την απειλή σωματικής βίας επιχείρησε να αρπάξει τις εισπράξεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη, το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενήργησε επισταμένες έρευνες και αστυνομικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε ο 36χρονος ως δράστης και της ληστείας που έγινε στις 22 Μαρτίου τα ξημερώματα στο ίδιο κατάστημα, όπου φορώντας πάλι κουκούλα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον 23χρονο υπάλληλο και αφαίρεσε το ποσό των 497 ευρώ από τα συρτάρια του καταστήματος. Τη δεύτερη φορά όμως δεν τα κατάφερε. 

Έκλεψαν 84χρονη 

Συνελήφθησαν την Κυριακή το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, τρεις γυναίκες Ρομά, ηλικίας 30, 31 και 43 ετών αντίστοιχα, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, πήγαν την Κυριακή το πρωί στο σπίτι 84χρονης στο Κομπότι, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, της πήραν από συρτάρι της κρεβατοκάμαρας 200 ευρώ. 

Μετά από αστυνομικές έρευνες και αναζητήσεις, οι δράστιδες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. 

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Έκλεψε εικόνα του Αη Γιώργη 

Μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου, με διαστάσεις 16 x 22 εκατοστά έκλεψε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Άρτας ένας 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας. 

Η εικόνα, που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον Επίτροπο της Εκκλησίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Έκλεβαν καλώδια 

Εξιχνιάστηκαν το Σάββατο τέσσερις περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού στον νομό Θεσπρωτίας, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 21 και 31 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. 

Στη Νέα Σελεύκεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τους δύο δράστες, γιατί είχαν αφαιρέσει από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, καλώδιο ρεύματος μήκους 15 μέτρων. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι ο 21χρονος κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές καλωδίων και συγκεκριμένα: 

.αφαίρεσε από αντλιοστάσιο στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας καλώδια ρεύματος μήκους 35 μέτρων και εξαρτήματα από τον ηλεκτρολογικό πίνακα. 

.αφαίρεσε από παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού στην Ηγουμενίτσα καλώδια ρεύματος, μήκους 79 μέτρων περίπου. 

.αφαίρεσε από αποθήκη, ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας καλώδιο μήκους 3 μέτρων. 

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που ενεργεί την προανάκριση, ενώ ερευνάται, η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Όλο και πιο «ευρηματικά» τα κυκλώματα των διακινητών 

Βγάζουν τους μετανάστες από τη χώρα με μοτοσικλέτες 

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εγκληματική ομάδα που μετέφερε, με... μοτοσικλέτες, αλλοδαπούς από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 41 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη της ομάδας, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσπάθησαν να προωθήσουν δύο Αφγανούς μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν με μοτοσικλέτες, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ακόμα Ρουμάνοι (ένας άνδρας και μία γυναίκα), 38 και 41 ετών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο τις δύο μοτοσικλέτες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των μη νομίμων μεταναστών. 

Επίσης, αναζητείται ένα επιπλέον μέλος, Πακιστανικής καταγωγής, του κυκλώματος, που προμήθευσε τους αλλοδαπούς με πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Σημειώνεται ότι οι μεταφερόμενοι είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ ο καθένας. 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα φορτηγό και οι δύο μοτοσικλέτες. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων. 

Με βαρύ κατηγορώ 

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας Αλβανός, ηλικίας 42 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Βελγικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απόδραση φυλακισμένου, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων, ασέλγεια σε βάρος προσώπων, καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.


ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

http://topogoni.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: