Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του Στρατή Κυπριωτέλη στο Ράδιο Πρέβεζα


Στρατής Κυπριωτέλης: Στην κρίση δεν υπάρχουν ιδεολογίες

Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στρατής Κυπριωτέλης φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Πρέβεζα  στην εκπομπή «Παράθυρο στον Αμβρακικό» με Δημήτρη Λούπα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Λούπα σχετικά με του λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της υποψήφιότητάς  του με το κόμμα του Πάνου Καμμένου απάντησε:

« Όπως οι περισσότεροι Έλληνες είχα προβληματισθεί  με  τι εξελίξεις .
Ως οικονομολόγος είχα ασχοληθεί και μελετήσει τα σημερινά φαινόμενα στην ελληνική οικονομία πριν ακόμα εμφανισθούν.
Είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο το 2006 περί της κρίσης που έρχεται ,γιατί έβλεπα κάποιους οικονομικούς δείκτες που μας οδηγούσαν εκεί και άρχισα να προβληματίζομαι.
Ο προβληματισμός μου γινόταν πιο έντονος όταν εντάθηκαν τα φαινόμενα της κρίσης και κυρίως όταν έβλεπα πως οι λύσεις που προτεινόταν ήταν λανθασμένες .
Οι θέσεις  και προτάσεις του Πάνου Καμμένου –που δεν με ενδιέφερε από ποιο χώρο προέρχεται - ταυτιζόταν απόλυτα με αυτές που μελετούσα ως επιστήμονας.

Σε άλλη ερώτηση για  το που απευθύνεται το κίνημα των ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Στρατής Κυπριωτέλης απάντησε:


« Το κίνημα απευθύνεται παντού σε όλους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων.
 Δεν απευθύνεται μόνο σε δεξιούς και κεντροδεξιούς  αλλά και στους αριστερούς πολίτες και σε ψηφοφόρους όλως των πολιτικών αποχρώσεων.
Είναι ένα Κίνημα που σιγοβράζει και συγκεντρώνει υποστηρικτές απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους, τους παλιούς πολιτικούς χώρους - γιατί πιστεύω πως το πολιτικό σύστημα αλλάζει -και σηματοδοτεί κάτι καινούριο στην πολιτική.
Πιστεύω, και το λέω με το χέρι στην καρδιά πως δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για ιδεολογίες, για χώρους και πολιτικά στεγανά.
Έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα.
Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα είναι τόσο  χαμηλές που θα οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό.

Σε ερωτήσεις  για τη λύση που προτείνει το Κίνημα του Πάνου Καμμένου  και για το αν ισχύει το μνημόνιο και το χρέος της Ελλάδας  και αν υπάρχει το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε:

«Χώρες πιο αδύνατες αλλά και δυνατότερες από την Ελλάδα είχαν τα ίδια και σοβαρότερα προβλήματα.
 Ας μη ξεχνάμε πως το Δ.Ν.Τ. ήταν  στην Αργεντινή, στην Τουρκία, στον Ισημερινό.
Ο Ισημερινός, μία τόσο αδύναμη χώρα τόλμησε να απελάσει αυτούς που έχουν εγκατασταθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τους εκπροσώπους του Δ.Ν.Τ.
Εμείς λέμε ένα μεγάλο Όχι στο μνημόνιο.
Τη μία, μας λένε ότι το χρέος είναι 360 δις, την άλλη 358, την άλλη ότι χρησιμοποίησαν λάθος τρόπο υπολογισμού και είναι 340 δις.
Ποιο είναι τελικά το χρέος της Ελλάδας;
Προτείνουνε την άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου όπως έγινε και σε άλλες χώρες και αποδείχθηκε πως πραγματικό  το χρέος τους ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Δε μπορεί το χρέος να έχει εκτοξευθεί από το 100% του ΑΕΠ  το 2004 στο 160% σήμερα. Κάτι έχει γίνει.
Παράγουμε 88 δις εισόδημα και έχουμε έξοδα 108 δις και πληρώνουνε 54 δις σε τόκους και χρεολύσια με 6,5 % επιτόκιο. Τα χρηματικά ποσά είναι τεράστια.
Έχουμε μια άνευ όρων παράδοση στους τοκογλύφους και να μη ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν κυβερνούν οι πολιτικοί αλλά το διεθνές  χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αν δημιουργήσουμε  κεντρική τράπεζα επενδύσεων  θα μπορεί να δανειστεί  από άλλες χώρες με επιτόκιο 1% και 1,5%, όπως προβλέπουν διεθνείς συμβάσεις και δε δεχόμαστε τους τοκογλυφικούς όρους του μνημονίου.
Επίσης η οργάνωση της λειτουργίας του κράτους, η κατάργηση των υφυπουργείων , των επιτροπών  και των οργανισμών που στην ουσία δεν έχουν αντικείμενο, είναι επιτακτική ανάγκη.
 Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και η ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας , μαζί με δεκάδες προτάσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες :

«Ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος δήλωσε κατηγορηματικά πως θα συνεργαστούμε μόνο με αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και με κανέναν  πολιτικό φορέα ή πρόσωπο που στήριξε τα μνημόνια και υπηρέτησε ή υπηρετεί τους ξένους τοκογλύφους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: