Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

De Tijd: Σκληρή κριτική σε όσους προσβάλλουν την Ελλάδα.



Αυξάνονται οι φωνές, στις ευρωπαϊκές χώρες, που ασκούν κριτική στους ευρωπαίους ηγέτες, καθώς εκτός από τη διοργάνωση διαμαρτυριών και εφημερίδες δημοσιεύουν άρθρα σε παρόμοιες κατευθύνσεις. Αυτή τη φορά στο Βέλγιο, η φλαμανδόφωνη εφημερίδα "De Tijd", δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Ο αρχιφωνακλάς Ντε Γιάγκερ, προκαλεί ολοένα και περισσότερη ενόχληση στους Έλληνες».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Ντε Γιάγκερ, κατηγορείται για προσβλητικές εκφράσεις εναντίον της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην βοηθάει στην εκτόνωση της κατάστασης και του αποδίδουν σύνδρομα μικρομέγαλης χώρας, που προσπαθεί «θορυβώντας» να αποκτήσει μια θέση στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι λειτουργούν με αυτές τις επιλογές και κατονομάζει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, γίνονται και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος. Έκκληση για εκτόνωση και πιο χαμηλούς τόνους, απεύθυναν προς όλες τις πλευρές, Ολλανδοί και Γερμανοί επιχειρηματίες.

Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει, ότι οι Έλληνες θεωρούν, από την πλευρά τους, την αντιμετώπιση αυτή "άκρως προσβλητική" και με τη σειρά τους, οι Ευρωπαίοι, τουλάχιστον εκείνοι που πρόσκεινται στην Αριστερά, χαρακτηρίζουν την ολλανδική συμπεριφορά "ηλίθια".

www.ert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: