Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για Πάρκο της Ναυμαχίας του Ακτίου.


Μία ενδιαφέρουσα πρόταση που αφορά στη δημιουργία πάρκου για τη Ναυμαχία του Ακτίου, καταθέτει η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Πρέβεζας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα την οποία η Ένωση σκοπεύει να αναδείξει και να προωθήσει το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον πρόεδρο της Ένωσης Πολύκαρπο Χαλκίδη, η υλοποίηση μπορεί να ξεκινήσει με τη διοργάνωση ενός διαγωνισμού παγκόσμιας εμβέλειας με θέμα τη ναυμαχία του Ακτίου- Αντώνιος και Κλεοπάτρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων εκτιμά ότι η υλοποίηση μια τέτοιας πρότασης θα ωφελούσε ιδιαίτερα την περιοχή αφού θα την συνέδεε αυτόματα με το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Όπως ανέφερε ο κ.Χαλκίδης τόσο η Ένωση όσο και οι τοπικοί φορείς θα έχουν μοναδική υποχρέωση να προσφέρουν την πρώτη ύλη για τα γλυπτά και την φιλοξενία στους καλλιτέχνες.«Θα στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας στην περιοχή μας εάν καταφέρουμε να κάνουμε πράξη την ιδέα αυτή» καταλήγει ο κ. Χαλκίδης , οριοθετώντας το πάρκο για τη Ναυμαχία του Ακτίου κατά μήκος της Κυανής Ακτής.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: