Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα για ευάλωτες ομάδες από την Περιφέρεια Ηπείρου.



Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι συσκέψεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ (Υπουργείου Εργασίας). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για την Ήπειρο ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ. 


Το πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» αφορά δράσεις για την προετοιμασία των ανέργων ωφελούμενων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι δύνανται να είναι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών και άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα), άτομα με αναπηρίες, αποφυλακισθέντες, γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα ή απειλούμενα από φτώχεια.Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ (Α' και Β' βαθμού), συνεταιρισμοί, συλλογικοί φορείς και ΝΠΙΔ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαμορφώσουν αναπτυξιακές συμπράξεις για την υποβολή προτάσεων και την υλοποίηση του προγράμματος.

Στα σχέδια δράσης, που θα υποβληθούν μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και ότι όσοι προσληφθούν από επιχειρήσεις θα πρέπει να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν σε αυτές τις θέσεις εργασίας για τρεις μήνες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε την ενημέρωση και το συντονισμό των δικαιούχων του προγράμματος ανά Περιφερειακή Ενότητα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στις Π.Ε. Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Οι συσκέψεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Οδ. Πότσης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) και κ. Γ. Καραμπίνας (αρμόδιος για θέματα Μεταφορών), υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων της Π. Ε., εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ηπείρου ΑΕ, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του παραρτήματος Ιωαννίνων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΓΕΩ-ΤΕΕ, του Bic Ηπείρου, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ «Απειρωτάν» και του ΚΕΘΕΑ.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους στόχους της Περιφέρειας Ηπείρου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος. «Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, παρά να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το ίδιο πράγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δικαιούχων στις Π.Ε. σχετικά με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: