Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αλληλεγγύη των Γάλλων Πράσινων προς τον ελληνικό λαό.



Την αλληλεγγύη των Γάλλων Πράσινων προς τον ελληνικό λαό μετέφερε, σήμερα στην Αθήνα, η γνωστή αγωνίστρια ενάντια στη διαφθορά και την οικονομική απάτη, σε διεθνές επίπεδο, Εβά Ζολί, ευρωβουλευτής και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές. 


Την υπογραφή της «Συνθήκης της Αθήνας», μιας συνθήκης που θα επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει σαφή θέση μέσα στην ΕΕ και ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, ζήτησε η κ. Ζολί, σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, από κοινού με τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις επερχόμενες εκλογές. 

«Η παρουσία μου εδώ, είναι μια μαρτυρία για την Ευρώπη, την οποία θέλουμε να οικοδομηθεί μαζί με την Ελλάδα», είπε, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να κοιτάξει το μέλλον, να κάνει επενδύσεις για μια βιώσιμη κοινωνία και αειφόρο ανάπτυξη, με νέους ικανούς μηχανισμούς ενάντια στη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. 

Η επικεφαλής των Γάλλων Πρασίνων στην ΕΕ τόνισε την ανάγκη κυβερνητικών αλλαγών στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε «να μπει τέλος στις υπερφιλελεύθερες δυνάμεις που κυβερνούν» και στα «ψεύτικα χαμόγελα των Μέρκελ και Σαρκοζί».

www.ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: