Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Βουτηγμένη στο σκοτάδι η Πάργα.



Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι το χειμώνα η Πάργα μετατρέπεται σε έναν έρημο τόπο. Όμως δεν είναι έτσι. Η πανέμορφη κωμόπολη της Ηπείρου, παραμένει ζωντανή και ετοιμάζεται για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Εικόνες λοιπόν εγκατάλειψης και απαξίωσης δεν της ταιριάζουν. Κι όμως τέτοιες είναι οι εικόνες που παρουσιάζει σήμερα η Πάργα.
Το έργο φωτισμού στο γραφικό Κάστρο, το οποίο εκτελέστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή εγκαταλείφθηκε. Έτσι το Κάστρο μένει στο σκοτάδι.... Χαμένο ανάμεσα στο γκρίζο του ουρανού και της θάλασσας.

Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη εκκλησία καθώς και μεσαιωνικά και ενετικά κτίσματα. Κι αυτό όμως βουλιάζει στο σκοτάδι.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Δημοτική Αρχή περιμένει από το Λιμενικό Ταμείο να φροντίσει για το φωτισμό και το Λιμενικό Ταμείο απαντά ότι είναι υποχρέωση του Δήμου.
Ωσότου λοιπόν καταφέρουν να συνεννοηθούν το Νησάκι θα μένει στο σκοτάδι...
Και η Πάργα στα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει τον τελευταίο ένα χρόνο θα προσθέτει κι άλλα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τιμούν έναν τόπο που έχει μακρά παράδοση στην εξωστρέφεια και την τουριστική ανάπτυξη.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: