Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πράξη ηρωική και πένθιμη. Ανοιχτή επιστολή στον παραιτηθέντα βουλευτή Παύλο Στασινό.



Ανοιχτή επιστολή προς παραιτηθέντα βουλευτή κ. Παύλο Στασινό

Αγαπητέ Παύλο
Η παραίτησή σου από το βουλευτικό αξίωμα, με το οποίο σε τίμησε ο λαός της Άρτας, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή μη, ήταν ηρωική, αλλά και πένθιμη συγχρόνως.
Η ενέργεια και η στάση σου σίγουρα σε τιμούν γιατί προτίμησες ν΄αποσυρθείς απ΄τον πολιτικό στίβο αρνούμενος να υποκύψεις στο εκβιαστικό πρόσταγμα της κομματικής πειθαρχίας που απαίτησε ο με ημερομηνία λήξης επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Αν. Παπανδρέου προκειμένου να ψηφιστεί η απεχθέστερη νέα  δανειακή σύμβαση, ή και δεύτερο μνημόνιο αποκαλούμενη, με τους δυνάστες του ελληνικού λαού Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αποχώρησες προστατεύοντας την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά σου, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμά σου στην ανεξαρτησία και την ελεύθερη βούληση, τις οποίες προσπάθησε να σου στερήσει η «κομματική πειθαρχία», ή κατ΄άλλους η κομματική καμαρίλα. Στην οποία χρεώνονται ο ωμός εκβιασμός,, βαθιά αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός, και αναχρονιστικός αφού απαιτεί από σκεπτόμενους, έντιμους και σοβαρούς ανθρώπους να μετατραπούν και να συμπεριφερθούν ως άβουλα και άλογα όντα. Απαιτήσεις και εκβιασμοί που προσβάλλουν τους εκπροσώπους του Έθνους και κάθε έννοια και λογική σε διαφορετική άποψη, γνώμη και απόφαση. Προσβάλλουν επίσης κάθε ελεύθερη κρίση και αντίληψη, προσωπικότητα, ελευθερία κινήσεων και πράξεων, δηλαδή όλα αυτά που είναι σεβαστά, καθόλα αποδεκτά και προστατεύονται από το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη, Διεθνείς οργανισμούς και πρακτικές.
«Κομματική πειθαρχία» που ερμηνεύεται ως απόπειρα και πράξη χειραγώγησης της σκέψης, της διαφοροποίησης, της ελεύθερης έκφρασης και που ακυρώνει κάθε ψηφοφορία, συνταγματική και δημοκρατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα υπό τις παραπάνω επισημάνσεις και της απειλής  διαγραφής όσων έχουν το θάρρος και τη διαφορετική άποψη να αποστασιοποιηθούν από την επίσημη γραμμή του κόμματος, τις αντιλήψεις, τη νοοτροπία, ακόμη και τα ιδιοτελή συμφέροντα κάθε «αρχηγού».
Υπό αυτήν την έννοια η παραίτησή σου, με την οποία διαχωρίζεις τη θέση σου από τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες, ήταν πράγματι ηρωική και αξίζεις θερμών συγχαρητηρίων.
Όμως, όμως αγαπητέ Παύλο ήταν και πένθιμη συγχρόνως. Αυτό πιστεύω. Γιατί λυπήθηκα στο έπακρο από την παραίτησή σου. Και τούτο γιατί άνθρωποι  όπως εσύ, εργατικοί, τίμιοι και μαχητικοί στο πλευρό  στο πλευρό των συμπολιτών τους οφείλουν να στέκουν ανυποχώρητοι στα μετερίζια, εκεί όπου τους ορίζουν οι ψηφοφόροι τους, όπως ορίζουν οι Θερμοπύλες. Όχι αποκλειστικά και στο κόμμα τους. Άνθρωποι σαν και σένα και ειδικά οι εκπρόσωποι του Έθνους πρέπει να παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, ιδιαίτερα μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο όπου βρίθουν οι σανίδες, οι φελλοί, οι διαπλεκόμενοι, οι ανεγκέφαλοι και ανεπάγγελτοι, οι… κληρονομικώ δικαίω πριγκίπισσες και πριγκιπόπουλα, λειτουργώντας ως κυματοθραύστες στις κάθε λογής επιθέσεις που δέχεται εκ των έσω ο λαός μας από τους ντόπιους και αλλοδαπούς δυνάστες.
Δυνάστες και συμφεροντολόγοι που βλάπτουν ανήκεστα τη ζωή, την οικονομία, το παρόν και ντο μέλλον του ελληνικού λαού και της χώρας.
Λυπάμαι ειλικρινώς για την απουσία σου από τη Βουλή των Ελλήνων και θα ήθελα μεταξύ του διλήμματος της παραίτησης ή της διαφοροποίησης από τη «γραμμή» και τις «αρχές» του κόμματος με το οποίο εξελέγης να επιλέξεις το δεύτερο. Και να παραμείνεις στα έδρανα του Κοινοβουλίου υπερασπιζόμενος, όπως έπραξες μέχρι τώρα, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων σου που σε τίμησαν.
Θωρώ πως αυτό θα το εκτιμούσαν περισσότερο οι συμπολίτες μας της Άρτας και δεν θα το θεωρούσαν ως αποστασία. Και αυτό το πιστεύω για δυο λόγους: Πρώτον γιατί δεν σε ψήφισαν μόνο οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και δεύτερον επειδή πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ το έχουν ήδη εγκαταλείψει. Κοντά σ΄αυτούς λοιπόν φρονώ πως έπρεπε να σταθείς, παραμένοντας στο πιο σημαντικό μετερίζι, το Εθνικό Κοινοβούλιο, ως γνήσιος, άδολος, ανιδιοτελής, τίμιος, αξιοπρεπής και μαχητικός εκπρόσωπός μας, όπως άλλωστε υπήρξες καθ΄όλη τη διάρκεια του βουλευτικού σου βίου.
Εύχομαι για… λίγο καιρό να ξαποστάσεις και να ξαναβρεθούμε και πάλι μαζί στις επάλξεις και όχι στους μπαξέδες για να ξαναχτίσουμε τη Νέα Ελλάδα.

                                                                                Με εκτίμηση
                                                            Χαράλαμπος Γαλιάνδρας-Αρτινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: