Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Προκλήσεις στελεχών του UCK στη Χάγη με… διεκδικήσεις σε Ήπειρο και Κέρκυρα!

Ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός του Κοσσόβου – στρατιωτικός αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσόβου -KLA (Kosovo Liberty Army) – Χασίμ Θάτσι, μαζί με τον πρώην Υπουργό Καντρί Βεσέλι και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Γιακούπ Κρασνίτσι, εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται προφυλακισμένοι στη Χάγη για λογαριασμό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Εις βάρος τους όπως και άλλων στελεχών του ιδιότυπου αυτού παραστρατιωτικού σχηματισμού που δραστηριοποιήθηκε στα ταραγμένα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας την περίοδο 1998-2002 εκκρεμούν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες, κακοποιήσεις, απαγωγές, παράνομες κρατήσεις και άλλα εγκλήματα. Εμπίπτουν μάλιστα στη δικαιοδωσία διεθνούς νομοθεσίας που αφορά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.

Ο ειδικός εισαγγελέας έχει στοιχειοθετήσει το κατηγορητήριο που άρχισε να αγορεύει σήμερα σε τακτική συνεδρίαση και εμπεριέχει περιπτώσεις τόσο σε βάρος γηγενών Σέρβων του Κοσσόβου όσο και αλβανών που ήταν όμως πολιτικού αντίπαλοι του ένοπλου σχηματισμού UCK.

Μετά την επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας η περιοχή έχει αποσχιστεί και έχει ανακηρύξει επισήμως την ανεξαρτησία της ήδη από το 2008. Τα στελέχη του UCK κατά τη συντριπτική πλειοψηφία του σχημάτισαν κόμματα και στην ουσία διοικούν το κρατικό μόρφωμα που εν πάσει περιπτώσει συνδράμεται για τη λειτουργία του απ’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Χθες, Κυριακή 2 Απριλίου,  στην Πρίστινα – πρωτεύουσα του Κοσσόβου διοργανώθηκε μαζική διαδήλωση υπό το σύνθημα “Πορεία Δικαιοσύνης” και επαναλήφθηκε σήμερα ανάλογη στη Χάγη.

Μαζί με τις αλβανικές σημαίες οι συμμετέχοντες φαίνεται στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν ότι κραδαίνουν και τα σχετικά λάβαρα της ένοπλης δομής του UCK  που είναι κατηγορούμενη για διάπραξη εγκλημάτων (το πλέον ειδεχθές  αφορά στη θανάτωση Σέρβων για λήψη οργάνων προς μεταμόσχευση), επίσης και πανό με σαφή πρόθεση δημοσιοποίησης των διεκδικήσεων τους. Και αφορούν στην Ελλάδα καθώς η φωτογραφία που επί το πλείστον διακινείται από Κοσσοβάρικο μέσο ενημέρωσης μεγάλης επιρροής συμπεριλαμβάνει τμήματα της Ηπείρου, των Επτανήσων και της Δυτικής Μακεδονίας…

Είναι προφανώς ο ορισμός του θράσους καθώς μπροστά από τα κτίρια θεσμών που έχουν συγκροτηθεί με αποκλειστική αποστολή την περιφρούρηση της διεθνούς έννομης τάξης, της ειρήνης και ειδικά της σταθερότητας να παρελαύνουν προκλητικά ομάδες που δεν αποκρύπτουν ότι αποσκοπούν ακριβώς το αντίθετο.

Δεν υπολογίζουν ότι μάλλον επιβαρύνουν τη θέση όσων βρίσκονται στο εδώλιο.

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: