Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Αλεπού (τετράποδη) έφαγε τις κότες απόδημου Ηπειρώτη σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Μετακόμισε πριν 4-5 από το χωριό του  για να έρθει στην Αθήνα να συμπληρώσει τά οικοδομικά ένσημα που του έλειπαν για να πάρει σύνταξη. Που να το φανταστεί ο Ν. Δ. από χωριό του Δήμου Ζηρού ότι οι αλεπούδες που του είχαν ρημάξει ολόκληρο κοτέτσι θα του έκαναν το ίδιο στην Αθήνα και μάλιστα κεντρικότατα.( Όρια  Πολυγώνου με Γαλάτσι).

Είχε ταλαιπωρηθεί τρία χρόνια να επισκευάσει ένα  σπίτι που ανήκει στη θεία του στον συνοικισμό Γεωργίου Παπανδρέου στα Τουρκοβούνια και ευτυχισμένος πριν λίγους μήνες εγκαταστάθηκε για να γλιτώσει το ενοίκιο. Είχε και λίγο χώρο , φύτεψε και έναν μικρό κήπο και σαν καλός νοικοκύρης και (παππούς), έφτιαξε  κοτέτσι αγόρασε και  μερικές κότες  ,  για να τρώει το εγγόνι "φρέσκα αυγά".

Έκανε το λάθος όμως και δεν αγόρασε σκύλο να φυλάει τις κότες αν και στο Δημοτικό Σχολείο είχε διδαχθεί το μάθημα που έλεγε " το νού σου Φουντούκω  στις κοτούλες μου".

Την μία την βρήκε μισοζώντανη, την άλλη ψόφια και από τις άλλες μόνο φτερά.

Όχι δεν ήταν κουνάβι γιατί πριν δύο ημέρες  είχε βρεί η γυναίκα του  αλεπού στην αυλή της μονοκατοικίας και οι γείτονες τον είχαν προειδοποιήσει ότι η περιοχή είναι  γεμάτη αλεπούδες. 

Είχε υποσχεθεί σε μερικούς φίλους αυγά για να βάψουμε το Πάσχα, αλλά μάλλον  θα του στείλουμε  εμείς.

Υ.Γ   Επειδή είναι και λίγο ισχυρογνώμων, προβλέπω να φτιάχνει κοτέτσι στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου Κηφισίας για να είναι σίγουρος

Αμάν πιά!!! Μας έχουν ρημάξει οι αλεπούδες στα χωριά, αλλά ούτε στην Ομόνοια δεν μπορούμε να προστατευτούμε!!!!

Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: