Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Σε εκδήλωση του Δήμου Ζηρού έγινε παρουσίαση παιδικών βιβλίων του Χρήστου Δασκαλάκη. ΦΩΤΟ

 

Τα βιβλία πέρα από «ανοιχτά παράθυρα στον κόσμο» όπως συνηθίζουμε να λέμε, είναι και «οχήματα Πολιτισμού». Προσφέρουν γνώσεις και καλλιεργούν ηθικές και κοινωνικές αξίες, ενώ συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του βιβλίου που έχει καθιερωθεί από την UNESKO η 23η Απριλίου, διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 του μήνα, μία ξεχωριστή εκδήλωση.

Στον πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, παρουσιάστηκαν τα παιδικά βιβλία του Χρήστου Δασκαλάκη «Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» και «το Γονοετροφείο».

Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε έπειτα από πρόσκληση που απηύθυναν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού και τα ΚΔΑΠ «Μελίσσι» και «Περιβόλι» προς τον συγγραφέα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Φιλιππιάδας, τα παιδιά εκδήλωσαν έντονο το ενδιαφέρον τους για τις αφηγήσεις των παραμυθιών ενώ στο τέλος ο συγγραφέας μοιράστηκε βιωματικές του ιστορίες οι οποίες ‘γέννησαν’ έναν υπέροχο διάλογο για την αγάπη, το σεβασμό, την ελευθερία, την αποδοχή, τις αγκαλιές και τα χαρακτηριστικά των "τέλειων γονιών".

Τα τραγούδια των παραμυθιών συνόδευσαν οι μουσικοί Λάμπρος Τζόκας (βιολί), και Τάσος Τζιοβάρας (λαούτο), τους οποίους και ευχαριστούμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, κ. Χρήστος Γκάρτζιος, η πρόεδρος της Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού κα Μαρία Γάλλιου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Κάλλης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Πανούσης.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης κάθε παιδί πήρε δώρο ένα βαζάκι με σπόρο, για να το φροντίσει στο σπίτι του και να το δει να αναπτύσσεται και να ανθίζει.






Δεν υπάρχουν σχόλια: