Σάββατο 22 Απριλίου 2023

To αδιαχώρητο επικράτησε στο ''ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΏΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ" την Δευτέρα του Πάσχα στην Ράμια..!

 

To αδιαχώρητο επικράτησε στο ''Τζουμερκιώτικο ΑντΑμωμα" που έγινε την Δευτέρα του Πάσχα 17.4.2023 στην κεντρική πλατεία της Ράμιας..!

Τα 700 καθίσματα ήταν πολύ λίγα για να καθίσουν όλοι. Παρ όλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη .

Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κεντρικών Τζουμέρκων "ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ" με την συνεργασία του Συλλόγου των Απανταχού Ραμιωτών “Η ΡΑΜΙΑ” .

Συνδιοργανωτές ήταν : Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων , η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας .

Το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αποστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ. κ. Καλλίνικου !

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεντρικών Τζουμέρκων παιδίατρος Αντώνης Κοντός είπε:

Χριστός ανέστη και χρονια πολλά.!

Καλώς ανταμωθήκαμε, και πάλι όλοι μαζί μετά από την πανδημία του κορωνοϊού που κράτησε 3 χρόνια !

Ανταμωθήκαμε λοιπόν ξανά εδώ στην όμορφη πλατεία της Ράμιας, κάτω από τα πανέμορφα Τζουμέρκα, για να τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά , να ανταλλάξουμε τις ευχές , και να γλεντήσουμε ξανά όλοι μαζί!

Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε αυτές τις μέρες τα χωριά μας να έχουν γεμίσει ξανά με κόσμο και να ξαναζωντανεύουν ! Γέμισαν όλες οι ράχες με αυτοκίνητα, μου είπε κάποιος στο χωριό μου .

Δυστυχώς όμως από αύριο τα χωριά μας θα αρχίσουν πάλι να ερημώνουν!

Με πόνο ψυχής βλέπουμε, τα τελευταία χρόνια αυτόν ο πανέμορφο τόπο , αυτόν τον επίγειο παράδεισο , να ερημώνει και σιγά σιγά να αργοπεθαίνει !

Την ανησυχία μας αυτή, μετέφερε στον Πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων , που τυχαίνει να είναι Ηπειρώτης, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που εκπροσωπεί 480 Συλλόγους , Αδελφότητες και Ομοσπονδίες , και έχω την τιμή να βρίσκομαι στο προεδρείο ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ! Επισκεφτήκαμε δε όλα τα πολιτικά κόματα , και τους δώσαμε ένα υπόμνημα, μπας και γίνει κάτι και σταματήσει η ερήμωση των χωριών μας !

Είναι κρίμα να μείνουν εδώ “όλα έρμα’’.!

Σε ένα μήνα όμως έχουμε και εκλογές ! Θα καλέσω λοιπόν όλους υποψήφιους Βουλευτές που βρίσκοντε σήμερα εδώ, για να μας πουν τι προτείνουν για να σταματήσει η ερήμωση των χωριών μας ! Να μας πουν τι θα κάνουν ως Βουλευτές για να σωθουν από τον αργό θάνατο τα χωριά μας !

Σήμερα όμως είναι ημέρα χαράς! Ας μήν μιλάμε άλλο για λυπηρά πράγματα , ας χαρούμε το σημεριμό αντάμωμα , ας γλεντίσουμε όλοι μαζί σε αυτή την όμορφη εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε μαζί με τον Σύλλογο των Απανταχού Ραμιωτών !

Θα ήθελα φίλε Πρόεδρε του Συλλόγου των Απανταχού Ραμιωτων , αγαπητέ Γιάννη , να συγχαρώ όλα τα μέλη του Συλλόγου σας για άψογη συνεργασία που είχαμε στην διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης ! Να χαίρεσαι δε τη δραστήρια σύζυγο, τη Μάχη, που έδωσε μεγάλη ”μάχη” για να είναι σήμερα όλα τέλεια !

Να ευχαριστήσω δε τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας “ΣΤΟΥ ΛΟΧΙΑ”, τον Παναγιώτη Φιλίππου τον επονομαζόμενο Λοχία που μας φιλοξενεί εδώ στον χώρο του και έβαλε όχι μόνο πλάτη, αλλά και το χέρι βαθιά στην τσέπη !

Επίσης να ευχαριστήσω τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης που είναι: Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας .

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ραμιωτών “Η ΡΑΜΙΑ” κ. Γιάννης Τσίτσικας είπε: Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και παρευρεθήκατε στο χωριό μας, στη Ράμια μας, για να ανταλλάξουμε ευχές, να τσουγκρίζουμε τα πασχαλινά αυγά και να διασκεδάσουμε. Οι δύο Σύλλογοι είχαν μια άψογη συνεργασία στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνόησαν, όπως θα θέλαμε, ωστόσο εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις και θα στηρίζουμε τα χωριά μας, τα Τζουμέρκα μας, με όποιον τρόπο μπορούμε. Ας είμαστε όλοι ενωμένοι και αισιόδοξοι για το καλό των χωριών μας…!


Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χασιάκος αφού συνεχάρη τους δύο Συλλόγους για την όμορφη πρωτοβουλία τους, είπε πως ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων θα είναι πάντα αρωγός σε παρόμοιες εκδηλώσεις .

Στή συνέχεια ο κ. Κοντός κάλεσε τους υποψήφιους Βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστο Γκόγκα , Βασίλη Τσίρκα , Ντίνο Παπαδημητρίου και Γρηγόρη Βλάρα και είπαν τις προτάσεις τους για να σταματήσει η ερήμωση των χωριών μας .

Το γλέντι και άρχισε με τον παραδοσιακό χορό "Καγκελάρι” ! Η ζυγιά του Βασίλη Γεραγόρη έφερε μεγάλο κέφι και ο χορός ήταν ασταμάτητος κυρίως από τα νέα παιδιά..!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ σε ΟΛΟΥΣ .Πάντα γλέντια κσί κέφια !!!!!!