Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένης Καράλη, στη παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Αριστέα Στέργιου Γραμμόζη ''Ελλας-Έλληνες. Αρχέγονη πρωτολαλιά. Γλώσσα-Διάλεκτοι-Ιδιώματα. Τόμος Β΄''.


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες. Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημμένοι.
Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανέλαβε την  παρθενική παρουσίαση, εδώ στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στο Κέντρο της Αθήνας, του βιβλίου του συμπατριώτη μας Ηπειρώτη συγγραφέα  Αριστέα Στέργιου Γραμμόζη ''Ελλας-Έλληνες. Αρχέγονη πρωτολαλιά. Γλώσσα-Διάλεκτοι-Ιδιώματα. Τόμος Β΄''. 


Στο βιβλίο αυτό, που είναι συνέχεια του βιβλίου-λευκώματος «Οι Έλληνες Αρειμένιο Βλάχοι και η κρυμμένη αλήθεια», α´ τόμος, με αδιάσειστα στοιχεία αποκαλύπτεται η αλήθεια για την ιστορία των Ελλήνων και της ελληνικής φυλής των Αρειμένιων Βλάχων.

Μέχρι σήμερα πολλά έχουν γραφεί, πολλά έχουν ειπωθεί, πολλά έχουν υπονοηθεί, δίχως να έχει αποκαλυφθεί ή έστω προσεγγισθεί η αλήθεια για τους Πανάρχαιους Έλληνες Νομάδες Αρειμένιους Βλάχους.
Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα πανάρχαιο Ιδίωμα, ένα Ιδίωμα αρχαιότερο ίσως των περισσότερων από τα εκατοντάδες που μιλιούνταν στον Ελλαδικό χώρο εκείνες τις εποχές, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «ειδήμονες» ως λατινογενές.

Και ενώ και η Λατινική είναι θυγατέρα της Ελληνικής· και ενώ τα κύρια ρήματα του Ιδιώματος, τα υπαρκτικά, αποπνέουν απόλυτη ελληνικότητα και ενώ οι ρίζες, αλλά και τα «ίχνη» των περισσότερων λέξεων οδηγούν αμέσως ή εμμέσως στην μητέρα των γλωσσών, ένα τεχνηέντως και «σκοτεινό» ζήτημα ανεφάνη, το οποίο θέλει το ελληνικότατο γλωσσικό ιδίωμα των Αρειμένιων να κατάγεται από την θυγατέρα Λατινική.


Σε αυτά και σε άλλα πολλά, που αφορούν στην ιστορία της Ελλάδας και των Ελλήνων, στην ιστορία του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Πολιτισμού -της Φιλοσοφίας, των Τεχνών, των Επιστημών, της Τεχνολογίας- δίνει απαντήσεις η ανά χείρας έρευνα του Αριστέα Στέργιου Αρειμένιου Γραμμόζη, μία έρευνα που θα σταθεί απέναντι στις κατεστημένες δοξασίες και αγκυλώσεις.

Στηρίζουμε και στηρίξτε αυτήν την προσπάθεια.
Προσφέρετε ένα δώρο στον εαυτό σας, τα παιδιά ή τους αγαπημένους σας, ώστε να τους αποκαλυφθεί μία χωρίς σκοπιμότητες αποδεικτική προσέγγιση και άποψη για τους κοινούς προγόνους των Αρειμένιων Βλάχων και των υπόλοιπων Ελλήνων και για την κοινή καταγωγή της κοινής Ελληνικής και του Γλωσσικού Ιδιώματος των Αρειμένιων Βλάχων.
Διότι οι Αρειμένοι είναι τόσο Έλληνες όσο και οι αρχαίοι Αθηναίοι, Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Μακεδόνες, Θράκες, Πελοποννήσιοι, Κρήτες, Αιγαίοι και Ιόνιοι.


Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Αριστέα. Να είσαι σίγουρος ότι αποκαλύπτει πολλές αλήθειες.
Το βιβλίο σου αποτελεί ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο για τον καθένα μας.  Για να μάθουμε την πραγματική εξέλιξη της γλώσσας των Αρειμένιων Ελλήνων.  Που συνεγράφη από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει 40 έτη της ζωής του στην έρευνα και καταγραφή των απαρχών της.
Για εμένα υπήρξαν αποκαλυπτικές και συγκλονιστικές οι πληροφορίες που μας  παραδίδεις  με το βιβλίο σου αυτό αγαπητέ συμπατριώτη.
Εκφράζω τον θαυμασμό μου στον  Αριστέα Γραμμόζη και του εύχομαι δύναμη και φώτιση στο αξιόλογο έργο του, καθώς και στις εκδόσεις "Αιγηίς" που προβάλλουν την εν λόγω προσπάθεια.

Μελπομένη Καράλη

Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: