Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

Γεννηματά: Φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων παραμένει.


Το κείμενο είναι από το www.iefimerida.gr

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το σόου στο Ζάππειο άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα, με θέμα «Βιώσιμη Οικονομία και Ανάπτυξη» στο Ινστιτούτο Γκαίτε, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «το 4ο μνημίνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup», ενώ επανέλαβε το αίτημα που είχε διατυπώσει για διενέργεια εκλογών, «προκειμένου να αποτρέψουμε τα αποτελέσματα της κακής διαπραγμάτευσης Τσίπρα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τους όρους και τις εγγυήσεις».

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην λεγόμενη «καθαρή έξοδο» του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε την γραβάτα του κ. Τσίπρα στο Ζάππειο. «Όσο  για το χρέος, τα ανεπαρκή μέτρα για την ελάφρυνση του συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Η  οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030. Ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών. Συμπέρασμα, φοράει, δεν φοράει γραβάτα ο Τσίπρας, η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει» δήλωσε η κ. Γεννηματά.
Αναφερόμενη στα διχαστικά διλήμματα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε: «Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς. Δεν αντέχει τις λογικές να τελειώνουμε ή θα μας τελειώσουν αυτοί».


9 δεσμεύσεις
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. «Η πρώτη προϋπόθεση για εμάς είναι η πολιτική αλλαγή. Να φυγει αυτή η κυβέρνηση και να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της χώρας. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε εμείς την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε 9 βασικές δεσμεύσεις – προτάσεις διακυβέρνησης. Αυτές είναι: Μια νέα ποιότητα διεκυβέρνησης, κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, μείωση των φόρων στην παραγωγή, όπως επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στον προηγούμενο συντελεστή, επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στομ ιδιωτικό τομέα, ριζική αλλαγη του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανοιχτες και ανταγωνιστικές αγορές και αποτακτάσταση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιάννης Μανιάτης και η Εφη Χριστοφιλοπούλου. Από το ΠΟΤΑΜΙ παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας και ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Στην εκδήλωση εκτός της Φώφης Γεννηματά δεν παρέστη κανένα άλλο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Η εκδήλωση με θέμα την βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Γκαίτε, περιείχε δυο κύκλους ομιλιών. Ο πρώτος κύκλος είχε θέμα «Οικονομική σταθερότητα και επενδύσεις» με συντονιστή τον Φίλιππο Σαχινίδη και ομιλητές τον Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρος του ΣΕΒ, τον Γιάννη Παναγόπουλο, Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τον Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, τον Γιάννη Ρέτσο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τον Πάνο Τσακλόγλου, Καθηγητή, Πρώην Πρόεδρος του ΣΟΕ.

Στον δεύτερο κύκλο με θέμα «Θεσμικές Μεταρρυθμίσεις και Επενδύσεις» με συντονιστή τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γάτσιο, είχε ομιλητές τον Άκη Σκέρτσο Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ, τον Νίκο Καραμούζη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τον Δημήτρη Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τον Κώστα Κόλλια, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τον Κώστα Θέο, Διευθυντή Ελληνικής Παραγωγής και τον Νίκο Χριστοδουλάκη, Καθηγητή, Πρώην Υπουργό. Η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: