Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Πίνδος»… Ουδεμία σχέση με το Χαλάλ και το ιερό κρέας των Μουσουλμάνων!


«Ουδέποτε σφάχτηκαν κοτόπουλα με την διαδικασία Χαλάλ»! Αυτή είναι η κατηγορηματική δέσμευση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» που βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε αθηναϊκά δημοσιεύματα ως μία από τις μονάδες που παίρνουν πιστοποίηση από τον Μουφτή Ξάνθης και παράγουν το «ιερό κρέας» των μουσουλμάνων.
Με τον όρο «Χαλάλ» περιγράφονται προιόντα που έχουν προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ.
Διαδικασία αρκετά περίπλοκη που μεταξύ των άλλων προβλέπει την σφαγή με μαχαίρι και την ευλογία από τον μουφτή στο όνομα του Αλλάχ!
Στα δημοσιεύματα η «Πίνδος» φέρεται ως μία από τις μονάδες που έχουν «πιστοποιηθεί» από τον Μουφτή Ξάνθης και παράγουν προϊόντα «Χαλάλ», γεγονός που διαψεύδει η ίδια η επιχείρηση.
Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρει ότι σκοπός τέτοιων δημοσιευμάτων είναι να δημιουργήσουν σύγχυση στους καταναλωτές.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αναφέρονται στην ΠΙΝΔΟΣ και στην πιστοποίηση ''HALAL'', κάνουμε γνωστό στο καταναλωτικό κοινό ότι τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ παράγονται αποκλειστικά στο Νομό Ιωαννίνων και σφάζονται στο πτηνοσφαγείο μας στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, με τις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που προβλέπονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και είναι ίδιες για όλα τα Ελληνικά πτηνοσφαγεία.
Η καθημερινή διαδικασία σφαγής ελέγχεται και πιστοποιείται από 'Ελληνες κτηνιάτρους της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η αναφορά στο 2003, αφορά πιστοποίηση για συγκεκριμένη εξαγωγή στην Αίγυπτο, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ουδέποτε σφάχτηκαν κοτόπουλα με τη διαδικασία ''HALAL''.
Η επαναφορά του θέματος το 2017 κάπου αλλού αποσκοπεί και προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές που προτιμούν τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: