Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΦΩΤΟ-ΡΕΤΡΟ: Όταν οι τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία στο κέντρο των Ιωαννίνων...

 Με τα χέρια του ο τροχονόμος, δίνει προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που κινούνται απο την Αβέρωφ, προς την οδό Ανεξαρτησίας...Άλλοι δύο συνάδελφοί του κατευθύνουν τους πεζούς...  

Όταν οι τροχονόμοι ανεβασμένοι στο …«βαρελάκι» τους, ρύθμιζαν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών στο κέντρο των Ιωαννίνων…. Φωτογραφίες από το παρελθόν, αφού οι τροχονόμοι τουλάχιστον από την κεντρική πλατεία, με τα χέρια τους ρύθμιζαν τα πάντα.

 1954. Στο κέντρο της πόλης ο τροχονόμος. Πίσω του το ξενοδοχείο "Αβέρωφ" που κατεδαφίστηκε... 

 Ο τελευταίος τροχονόμος αποσύρθηκε από το κέντρο, στις αρχές της 10ετίας του ΄70, όταν τον αντικατέστησε σηματοδότης που κι αυτόν ρύθμιζε χειροκίνητα ο τροχονόμος μέσα από ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην γωνία από τα τραπεζάκια στον κήπο του «Διεθνές».

 Τροχονόμος έξω απο το "Ίλιον" και "Ακροπόλ"...                                                     

 Τροχονόμοι μόνιμα ρύθμιζαν την κυκλοφορία και στην διασταύρωση των οδών Αβέρωφ-Μητροπόλεως και Ανεξαρτησίας και μερικές φορές έξω από το Δημαρχείο.
Ανεβασμένος σε Πασχαλινό αυτό ο τροχονόμος, για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης....

  Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Πάσχα, οι έμποροι της πόλης, γέμιζαν περιμετρικά το κιόσκι με δώρα, σαν ένα «ευχαριστώ» για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στους συμπολίτες.
Οι τροχονόμοι αυτοί, είχαν και μια ευθύνη. Να δίνουν πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης, για δρόμους, μουσεία, εστιατόρια, ακόμη και για καταστήματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: