Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Στις 30 Ιουλίου το 2ο Zero Lake Run-Μοναδική διαδρομή που θα συνδέσει τη Λίμνη Ζηρού με τον Κοκκινοπηλό!


Ο Σύλλογος Νέων Φιλιππιάδας και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα πλαίσια του καθιερωμένου πλέον Zero Festival, διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ το δεύτερο Zero Lake Run Ανώμαλου Δρόμου όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης και του τοπίου μέσα απο εναν αγώνα Trail 14km.
zero
Επιπλέον για τους λάτρεις στο περπάτημα διοργανώνει έναν περίπατο το Γύρο της Λίμνης 5km. Η Διαδρομή αποτελείται το 80% απο μονοπάτια και τεχνικά κομμάτια σε δασική περιοχή και όλο το υπόλοιπο απο χωματόδρομο.
kokkinopilos
Πληροφορίες για τον αγώνα: www.facebook.com/zerolakerun
Στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα:
Πρόγραμμα αγώνων-Ώρες Εκκίνησης & Χρονικά Όρια Τερματισμού
Ώρα εκκίνησης του αγώνα των 14 km θα είναι: 09:00 (Εκκίνηση στον αύλειο χώρο της παιδόπολης με τερματισμό στον χώρο εκδηλώσεων) 
Χρονικό όριο: 3 ώρες 
Ώρα εκκίνησης στον περίπατο των 5km θα είναι: 09:15 (Εκκίνηση στον αύλειο χώρο της παιδόπολης με τερματισμό στον χώρο εκδηλώσεων)  
Χρονικό όριο: 2 ώρες

Όριο ηλικίας Συμμετοχής
Για συμμετοχή στον αγώνα των 14km θα πρέπει να εχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών θα πρέπει να φέρει υπογεγραμμένη απο τον γονέα υπεύθυνη δήλωση για συμμετοχή. 
Στον περίπατο μπορεί να συμμετάσχει οποίος θέλει ανεξαρτήτως ηλικίας

Κατηγορίες : Ορίζονται οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες αθλητών:

1.ΑΝΔΡΩΝ
1α. Ανδρών 18-39 ετών, (Μ1)
1β. Ανδρών 40-70 ετών, (Μ2)
1.ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2α. Γυναικών18-39 ετών, (W1)
2β. Γυναικών 40-70 ετών, (W2)
ΓΕΝΙΚΑ:
Στους παρακάτω  κανονισμούς, οι λέξεις που αναφέρονται  εδώ είναι συγκεκριμένοι όροι:
1) ΑΘΛΗΤΕΣ  είναι οι  αγωνιζόμενοι, αυτοί δηλαδή που νόμιμα έχουν γραφτεί και συμμετέχουν στον αγώνα
2) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι η  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή του και παίρνει όλες  τις αποφάσεις.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Με τη δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποφασίζει για την συμμετοχή του και αποδέχεται τους παρόντες όρους συμμετοχής του αγώνα.
Οφείλει να σεβαστεί τους όρους συμμετοχής, να υπακούει στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής καθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοεί ότι θα κινηθεί σε ορεινό περιβάλλον και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η διαδρομή του αγώνα σηματοδοτείται με  πρόσκαιρη σηματοδότηση η οποία τοποθετείται στις παραμονές του αγώνα, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη και ο τρόπος της γίνεται γνωστός στην ενημέρωση πριν την διεξαγωγή του αγώνα.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ? ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ :
Τα όρια αποκλεισμού εάν υπάρχουν, είναι κοινά για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και γίνονται γνωστά στους αθλητές παραμονή του αγώνα. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, οι σταθμοί συνεχίζουν να καταγράφουν τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους. Οι αθλητές που επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή εκτός συναγωνισμού και με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και στα αποτελέσματα θα αναφέρονται ως ?εγκαταλείψαντες?. Ένας τερματισμός είναι κανονικός, όταν  γίνει μέσα στα χρονικά πλαίσια που  τυχόν αναφέρονται και ισχύει για όλους τους αθλητές.
Η τελική κατάταξη του αγώνα είναι η κατάταξη που παρέχεται από την χρνομέτρηση του αγώνα  και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν δίνονται διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί χέρι- χέρι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:
Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, η τεχνητή υποβοήθηση αθλητών μεταξύ τους, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου.Επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές από οποιονδήποτε μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα με την προϋπόθεση ότι δεν υποβοηθούν τον αθλητή ή δεν παρεμποδίζουν άλλους αθλητές. Αν καταγγελθεί οποιαδήποτε βοήθεια προς τον αθλητή, τιμωρείται ο ίδιος ο αθλητής με αποκλεισμό.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ:
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα  απορρίμματα τους  μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή προσθήκης 10 λεπτών στον τελικό τους χρόνο έως και αποκλεισμό.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΟΥ/ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών του αγώνα.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Η Διοργάνωση δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διατήρηση της μυστικότητάς τους, διατηρεί τα στοιχεία των αθλητών μυστικά και σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία και  η ομάδα του.
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα για να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για συμμετοχή σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Επίσης οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε αγώνα σε ορεινό περιβάλλον.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες σε ορεινό περιβάλλον καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν.
Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ? αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ
Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ
Σε όλο τον αγώνα θα υπάρχει, όσο αυτό είναι δυνατό, μέριμνα και βοήθεια από τη διοργάνωση σε όποιον τυχόν εγκαταλείψει για οποιονδήποτε λόγο.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι αθλητές/τριες πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό κατάλληλης ειδικότητας , ο οποίος να επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα , μετέχουν δε με δική τους ευθύνη στον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: