Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: «Τα Σκόπια δεν είναι καν χώρα. Να διασπαστεί και να αλλάξουν τα σύνορα. Έρχονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια». Ιστορική ευκαιρία της Ελλάδας!!!


Σοκ στα Σκόπια από τις δηλώσεις του ρεπουμπλικανού βουλευτή Dana Rohrabacher ο οποίος ανήκει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ και αντανακλά θέσεις του Ν.Τραμπ: Ο Βουλευτής είπε το αυτονόητο: 
H αποκαλούμενη “Μακεδονία” δεν είναι χώρα, ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, είπε και πρότεινε αλλαγή των συνόρων και διάσπασή του κρατιδίου!

To pentapostagma.gr έχει αναφερθεί εδώ και καιρό στις κυοφορούμενες αλλαγές στα Βαλκάνια καθώς Ν.Τραμπ-Β.Πούτιν τα βρίσκουν στις σφαίρες επιρροής.
Από και πέρα είναι θέμα της Ελλάδας να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βγει κερδισμένη και θα πρέπει να τρέξει…
Η Σερβία μας κάλεσε εδώ και καιρό να αδράξουμε την ιστορική ευκαιρία.
Ο Rohrabacher πρότεινε:
Να αλλάξουν τα σύνορα και τα Σκόπια να διασπαστούν με προσάρτηση εδαφών από τις διπλανές χώρες!
Είπε χαρακτηριστικά:
«Μισώ να το πω αυτό, αλλά… η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι τόσο διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει. Έτσι, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων, πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Ενώ η υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή οποιαδήποτε άλλης χώρας με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται»
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την οργή του για τα όσα είπε ο Dana Rohrabacher. Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η “Μακεδονία δεν είναι καν χώρα»!
Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.
Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει
«επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες».
Όπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.
Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα Βαλκάνια, καταδικάζοντας θέσεις σαν και αυτές…
Η είδηση είναι πολύ σημαντική γιατί Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ντέινα Ροραμπάχερ (Dana Rorabaher) προεδρεύει στην Υποεπιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων για την Ευρώπη, την Ευρασία και των αναδυόμενων απειλών ενώ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Σερβίας πρότεινε την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου!

Ο Ροραμπάχερ στην επιστολή του προς τον Τόμισλαβ Νίκολιτς συνιστά ότι η πρόταση αυτή είναι δυνατή και δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση, προτείνει εδάφη της νότιας Σερβίας με αλβανικό πληθυσμό να παραχωρηθούν στο Κοσσυφοπέδιο και εδάφη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου και Μετοχίων να ενσωματωθούν στη Σερβία.
«Αντί να έχουμε τα αρνητικά παραδείγματα, όπως η αποστολή ενός τρένου με προκλητικά σύμβολα για το Κοσσυφοπέδιο, μπορεί να είναι καλύτερα για το κοινό συμφέρον να εξετασθεί η πρόταση για ανταλλαγή εδαφών που θα φέρει το σερβικό πληθυσμό (του βόρειου Κοσόβου) στη Σερβία και τον αλβανικό πληθυσμό της νότιας Σερβίας στο Κοσσυφοπέδιο» σημειώνει το Αμερικανός γερουσιαστής.
Έρχονται αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια….


Δείτε το video

Του Κώστα Κομποθέκρα



Δεν υπάρχουν σχόλια: