Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Απάντηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας στο διαδικτυακό δημοσίευμα ''Ένα οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής'' του www.prevezabest.blogspot.gr

Απάντηση της ΔΕΥΑ Πρέβεζας σε διαδικτυακό δημοσίευμα


Με αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο άρθρου με τίτλο «ένα οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή της Δημοτικής αρχής», η ΔΕΥΑ Πρέβεζας ενημερώνει για τα παρακάτω:

«Στο άρθρο αναφέρεται ότι άνθρωπος της Δημοτικής αρχής ενημέρωσε τον αρθρογράφο περί ύπαρξης κακοτεχνίας στον Βιολογικό.
Οι υπηρετούντες τη Δημοτική Αρχή (Δημοτικοί Σύμβουλοι, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό) καθώς και όλοι οι δημότες έχουν προσκληθεί επανειλημμένα να επισκεφθούν το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού και να ενημερωθούν από την υπηρεσία μας για τη λειτουργία του.
Τον συγκεκριμένο τον προσκαλούμε να το επισκεφθεί προκειμένου να διαπιστώσει την άψογη λειτουργία τόσο του εργοστασίου, όσο και του δικτύου, ώστε να αποφευχθεί και στο μέλλον οποιαδήποτε διάδοση λάθος πληροφοριών που μόνο αναταραχή και προβληματισμό προκαλούν ειδικά στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Στο συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεται ο αρθρογράφος υπάρχει η απόληξη του χειμμάρου «Καρυδάς» που ως γνωστόν μεταφέρει τα όμβρια ύδατα που ξεκινούν από την περιοχή της ΒΙΠΕ μέχρι τη θάλασσα.
Από πλευράς ΔΕΥΑΠ τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευασθεί νέοι αγωγοί αποχέτευσης μετατρέποντας το παλαιό παντορροϊκό σύστημα αποχέτευσης (λύματα και όμβρια) σε χωριστικό.
Οι περισσότερες οικοδομές που βρίσκονται εκατέρωθεν του χειμάρρου και μέχρι τα όρια του σχεδίου πόλης έχουν συνδεθεί όλες στο νέο σύστημα, οπότε τα λύματά τους μεταφέρονται όλα στο εργοστάσιο επεξεργασίας.
Τα εκτός σχεδίου πόλης εξυπηρετούνται από βόθρους γνωστής ή άγνωστης κατάληξης.
Επίσης στην εντός σχεδίου πόλης κοίτη του χειμάρρου έχει διαπιστωθεί απόρριψη απορριμάτων, που κάθε καλοκαίρι Δήμος και Νομαρχία - Αντιπεριφέρεια δαπανούν αρκετά χρήματα για τον καθαρισμό τους.
Στη συγκεκριμένη περιοχή (οδός Ατιττάνων - περιοχή Νοσοκομείου) και στα εντός σχεδίου κτίρια, υπάρχουν ελάχιστες κατοικίες, που είτε γιατί δεν γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες που βρίσκεται η παροχή αποχέτευσης, είτε γιατί παρανόμως έχουν χρησιμοποιήσει στη νέα οικοδομή την παροχή της παλαιάς (μικρής ποσότητας λυμάτων διοχέτευσης), δεν έχουν συνδεθεί με τον νέο αγωγό.
Από πλευράς ΔΕΥΑΠ έχουν εντοπισθεί οι περισσότερες από αυτές και ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 προβλέπεται και θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή νέου συλλεκτηρίου αγωγού και η σύνδεση με το νέο χωριστικό αγωγό αποχέτευσης, έτσι ώστε να περιορισθεί όσο γίνεται περισσότερο η ύπαρξη τυχόν λυμάτων στο συγκεκριμένο σημείο.
Όσον αφορά τα θαλάσσια νερά της περιοχής οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα δεν έδειξαν δείγματα μόλυνσης.

Από τη ΔΕΥΑΠ».

Διαβάστε το δημοσίευμα του www.prevezabest.gr

Ένα οικολογικό έγκλημα συντελείται με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής

Επίσημα ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης ότι ο Δήμος Πρέβεζας θα υποδεχτεί τους λουόμενους με 2 γαλάζιες σημαίες το φετινό καλοκαίρι., μία στο μονολίθι και η δεύτερη στη κυανή ακτή.

 Σε μία άλλη όμως παραλία που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Αναφέρουμε την Δημοτική Αρχή και την χαρακτηρίζουμε ένοχη ,διότι το έγκλημα που συντελείται είναι εις γνώση της . Ποιο είναι το έγκλημα ; ; ;


Βοθρολύματα καταλήγουν στον Αμβρακικό κόλπο ,λόγω κακοτεχνίας του Βιολογικού όπως μας ενημέρωσε άνθρωπος της νυν Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του PrevezaBest περίπου κάθε μία ώρα ο αγωγός που βρίσκεται στο εσωτερικό της τσιμεντένιας πλατφόρμας που οδηγεί στη θάλασσα ," εκρήγνυται" από την πίεση και όλου του είδους τις ακαθαρσίες από τον οικισμό που βρίσκεται στην περιοχή του Νοσοκομείου καταλήγουν στη θάλασσα και ο λόγος είναι ότι δεν έχει συνδεθεί ο συγκεκριμένος αγωγός με τον βιολογικό. 

Τίθεται ένα βασικό ερώτημα... αφού το γνωρίζει η νυν Δημοτική Αρχή αυτό το πρόβλημα γιατί δεν κάνει κάτι να το διορθώσει ; ; ; Γιατί αφήνει τους λουόμενους που επισκέπτονται αυτή τη παραλία και συνήθως είναι άτομα τρίτης ηλικίας να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με την οποιαδήποτε αρρώστια που μπορεί να προσβληθούν .{;}

Αν η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανή  να διορθώσει αυτή την κακοτεχνία τουλάχιστον ας βγάλουν μια ανακοίνωση και να ενημερώσουν τον κόσμο που επισκέπτεται το συγκεκριμένο μέρος ότι ούτε για ψάρεμα προσφέρεται αλλά ούτε για μπάνιο.

Στην φωτογραφία όπως μπορείται να διακρίνεται στο τέλος της πλατφόρμας που οδηγεί στη θάλασσα ο φωτογραφικό φακός του PrevezaBest έγινε αδιάψευστος μάρτυρας των όσων προλογήσαμε. Είναι η στιγμή που ο αγωγός από την πίεση βγάζει τις ακαθαρσίες ..


Στη φωτογραφία αυτή στο εσωτερικό της τσιμεντένιας πλατφόρμας βρίσκεται ο αγωγός που οδηγεί στη θάλασσα τις ακαθαρσίες


τουλάχιστον ας βγάλει μιά ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή και να ενημερώσει όλους όσους επισκέπτονται την συγκεκριμένη παραλία ,ότι ειναι απαγορευτικό σημείο τόσο για το μπάνιο όσο και για ψάρεμα 

www.atpreveza.gr                                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: