Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ρε σύμμαχοι Γάλλοι(Ελλάς Γαλλία συμμαχία) τα έχετε λύσει όλα τα προβλήματά σας και ο γάμος των ομοφυλόφιλων σας μάρανε και διαδηλώνετε(παίζετε ξύλο) κατά χιλιάδες;

Γαλλία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων

Γεγονός είναι ο πρώτος γάμος ενός ζεύγους ομοφυλόφιλων ανδρών στη Γαλλία. Ο γάμος ανάμεσα στον 40χρονο Βενσάν Οτίν και τον 30χρονο Μπρουνό Μπουαλό τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο γραφικό Μονπελιέ, παρουσία του σοσιαλιστή δημάρχου της πόλης, τρεις μέρες μετά τη μεγάλη και επεισοδιακή διαδήλωση που πυροδότησε η ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι δύο νεόνυμφοι αντάλλαξαν «όρκους αιώνιας πίστης» σε μια αστική τελετή (πολιτικός γάμος) και στη συνέχεια φιλήθηκαν μποστά στις κάμερες και χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους.


Ο γάμος έγινε υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανές διαμαρτυρίες, μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.


Περίπου 350 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή κατά την αστυνομία περίπου 150.000 ατόμων, αλλά πάνω από ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία και μερικούς κεντροδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.

Δείτε σχετικό βίντεο από την τέλεση του γάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: