Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σοκαριστικά στοιχεία για την ανεργία στην Πρέβεζα.

Σοκαριστικά στοιχεία για την ανεργία στην Πρέβεζα

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία για το ποσοστό ανεργίας στην Πρέβεζα, "ξεπερνώντας" ακόμη και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η ανεργία στην Πρέβεζα ανέρχεται στο 30%, τουλάχιστον δύο μονάδες επάνω από τον μέσο όρο που η Εθνική Στατιστική Υπηρεσίας έχει δώσει για την Ηπειρο.

Βάσει αναλυτικών στοιχείων της Eurostat για την απασχόληση ανά περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες νέοι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι από την εργασία. Κατέχουν την πανευρωπαϊκή πρωτιά στις ηλικίες 15-24, με την ανεργία να φθάνει το 72,5% στην Δυτική Μακεδονία.

Η Πελοπόννησος με 61,4% βρίσκεται στην 6η θέση και ακολουθούν (σε 8η, 9η και 10η θέση), η Ήπειρος με 60,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 60,4% και η Στερεά Ελλάδα με 59,1%.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει και καθημερινά τα πράγματα γίνονται χειρότερα» σημειώνει ο κ. Δημόπουλος μιλώντας για απόγνωση που αφορά σχεδόν όλες τις οικογένειες της περιοχής που έχουν μέλη τους νεαρά άνεργα άτομα, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και η αθρόα κατάθεση αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα κατάρτισης-απασχόλησης νέων έως 29 ετών.

Μικρή κάμψη αναμένεται να υπάρξει κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου λόγω των εποχικών θέσεων εργασίας που θα προκύψουν , ωστόσο  από τον Σεπτέμβριο η αύξηση της ανεργίας θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: