Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Σε ρυθμούς jazz η Πρέβεζα!

Σε ρυθμούς jazz η Πρέβεζα!

Σε ρυθμούς jazz κινείται ήδη η πόλη της Πρέβεζας η οποία για ένα τριήμερο (31 Μαΐου, 1-2 Ιουνίου) θα φιλοξενήσει το 11ο Preveza Jazz Festival το οποίο αποτελεί θεσμό όχι μόνο για την Πρέβεζα, αλλά πλέον για όλη την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα.
Από την Παρασκευή έως την Κυριακή εννέα μουσικά σχήματα από έξι χώρες (Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Αργεντινή, Αυστρία και Ολλανδία) θα δώσουν το παρόν την παραλία της Πρέβεζας και σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μίλησε για τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο φεστιβάλ όχι μόνο για την Πρέβεζα αλλά και για όλη την Ήπειρο.
Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι το Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τη μουσική ζωή της Πρέβεζας και ζήτησε από τους πολίτες να το στηρίξουν με την παρουσία τους.

IMG 0335Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Κοσμάς Κορωναίος ανέφερε ότι το Φεστιβάλ και φέτος αναδεικνύεται σε χώρο συνάντησης μουσικών και τρόπων έκφρασης της τζαζ και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους να απολαύσουν για τρεις νύχτες τη μαγεία της τζαζ. Σημείωσε δε ότι ο Δήμος παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία στηρίζει την προσπάθεια.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Σπύρος Κανιώρης αναφέρθηκε στην οργανωμένη καμπάνια που έγινε για το φεστιβάλ αλλά και στη συνεργασία που υπήρξε με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή που προσέφεραν τριήμερα ελκυστικά πακέτα

IMG 0348

Ο κ. Γιώργος Μήτσιος παρουσίασε το πρόγραμμα και τους συντελεστές του φεστιβάλ και εξήγησε ότι φέτος είναι τριήμερο λόγω των αυξημένων συμμετοχών. Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο κλασσική τζαζ μουσική αλλά μια ποικιλία ρυθμών και μουσικών. Ο κ. Ζώνιος είπε ότι φέτος ήταν εντυπωσιακός ο αριθμός των σχημάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής και υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη.

IMG 0352

Στη συμμετοχή του τοπικού σχήματος Route Du Luth αναφέρθηκε ο κ. Τριάντης Βασίλης εξηγώντας ότι θα παρουσιαστούν κομμάτια από την σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων καθώς και δικές τους συνθέσεις.

IMG 0353

Την πρώτη μέρα το μουσικό σχολείο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, με το τμήμα Τζαζ να πλημμυρίζει με φρέσκο αέρα τη σκηνή. Για το τζαζ σύνολο του μουσικού σχολείου μίλησαν οι καθηγητές Τσούκης Γιώργος και Νίκας Δημήτρης αλλά και τα ίδια τα παιδιά Βραχλιώτη Βιβιάνα, Δημητρακόπουλος Αριστοτέλης, Σπυράλατος Κέιλεμπ και Νίκος Πουτέτσης. Τα παιδιά μίλησαν με πάθος για την συγκεκριμένη προσπάθεια, για το πώς με τη βοήθεια των δασκάλων τους έχουν εντρυφήσει στη μαγεία του αυτοσχεδιασμού, αφήνοντας υποσχέσεις για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
Παρασκευή 31/5
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
Το jazz σύνολο του Μουσικού Σχολείο Πρέβεζας δημιουργήθηκε με αφορμή το ενδιαφέρον των μαθητών για την jazz και τον αυτοσχεδιασμό.
ΕΥΟΤ (Σερβία)
Στην μουσική τους εκπροσωπείται η αναζήτηση για καινούριους, φρέσκους ήχους, μέσω της ανάμιξης της τζαζ κουλτούρας με την πολυπλοκότητα του κλασσικού πιάνου, ενσωματώνοντας παράλληλα με έντεχνο τρόπο ηλεκτρικά ακούσματα και στοιχεία από την παραδοσιακή Ανατολικοευρωπαϊκή μουσική.
Contemorary Noise Sextet (Πολωνία)
Τζαζ χωρίς τζαζ, μουσική για ταινίες χωρίς ταινία, ωστόσο, ακόμη και έτσι, ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Σάββατο 1/6 
Roman Gomez Trio ft. Natalia Soledad (Aργεντινή) 
Παρουσιάζει καινούριους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της αργεντίνικης μουσικής όπως του τάνγκο, παραδοσιακά κ.α με επιρροές της τζαζ.
Μichaela Rabitsch & Robert Pawlik (Αυστρία) 
Το ευρύ ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μια μίξη τζαζ, ποπ και λάτιν μουσικής. Εκπροσωπούν την jazz με πιασάρικες μελωδίες, δυνατές αρμονίες, γκρούβι ρυθμούς και αυτοσχεδιασμούς, κρατώντας μια τέλεια λεπτή ισορροπία μεταξύ μουσικής και φωνητικών.
Ramon Valle Τrio (Ολλανδία)
Η μουσική του είναι ένα κράμα της κουβανέζικης κληρονομιάς του με την σύγχρονη τζαζ και την κλασσική μουσική
Κυριακή 2/6
Route Du Luth (Τοπικό σχήμα)
Παρουσιάζουν κομμάτια από την σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων καθώς και δικές τους συνθέσεις.
Ζωή Ευσταθίου Trio
Με το τρίο της θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις που έχουν έντονες επιρροές τόσο από την παράδοση του πιάνο τρίο όσο και από τη μοντέρνα τζαζ αλλά και απο τους συνθετες του εικοστού αιώνα.
Gadgo Dilo
Ένα μοναδικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να αναβιώσει την ρωμά τζαζ μουσική παράδοση. εξερευνούν και παρουσιάζουν την αγάπη τους τόσο για τον Django όσο και για παλαιότερα ελληνικά τραγούδια.

Έναρξη: 21:00 Στην παραλία Πρέβεζας μπροστά στα Δικαστήρια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το ΚΟΙΝΟ

Οργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Επιμελητήριο Πρέβεζας. Υπό την αιγίδα των πολιτιστικών τμημάτων των Πρεσβειών των χωρών που συμμετέχουν.


Για περισσότερες πληροφορίες prevezajazzfestival.wix.com/2013


Δείτε σχετικό βίντεο.
www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: