Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τα 'Οσκαρ της ελληνικής πολιτικής

Τα 'Οσκαρ της ελληνικής πολιτικής

Καλύτερης Ταινίας: 

Στη νέα Δημοκρατία, για το πιο ανήθικο απαράδεκτο διαφημιστικό σποτ όλων των εποχών

Α' Αντρικού ρόλου:
Στον Αντώνη Σαμαρά για την ερμηνεία του στην ταινία "Οι άθλιοι" και που παρότι είναι κακός ηθοποιός, κατόρθωσε να πείσει μια μερίδα Ελλήνων να τον ψηφίσουν και να στεφθεί πρωθυπουργός.

Α' Γυναικείου ρόλου:
Στην Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ερμηνεία της στο ρόλο του μαϊντανού, στην ταινία "Life of Me", που θυμίζει έντονα την Kristen Stewart, στο Twilight.

Καλύτερης σκηνοθεσίας:
Στην αντιτρομοκρατική, για το μπαράζ 4 στημένων τρομοκρατικών επιθέσεων σε μόλις 3 εβδομάδες.

Διασκευασμένου σεναρίου:
Δεύτερο όσκαρ για τα παιδιά της αντιτρομοκρατικής, για τις ευφάνταστες προκηρύξεις που συντάσσουν όταν σκηνοθετούν ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Φρενοβλαβή πολιτικού:
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χρήζει φανερά πλέον ψυχιατρικής βοήθειας, ξεκινώντας από το "εγώ ως αυριανός αρχηγός", συνεχίζοντας με το περίφημο "απολύτως" στην εκπομπή enikos, τα "τι λέτε καλέ που δεν έχω απόρρητα έγγραφα της χώρας", το "ΠΑΣΟΚ είναι η γάτα", για να καταλήξει προ ημερών, να θριαμβολογεί για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης των 50.000 ψηφοφόρων (και πολλούς λέω).

Εντελώς φρενοβλαβή πολιτικού:
Ασφαλώς στον Άδωνις, ο οποίος 1)φώναζε κατά του μνημονίου 2)φώναζε και φωνάζει υπέρ του μνημονίου 3)φώναζε σε αυτούς που υποστήριζαν ότι θα πάει στη νέα δημοκρατία 4)φωνάζει σε αυτούς που του λένε ότι τελικά πήγε στη νέα δημοκρατία 5)φώναζε σε αυτούς που έλεγαν ότι το πρόγραμμα του μνημονίου δε βγαίνει 6)φωνάζει σε αυτούς που του λένε ότι φώναζε όταν του έλεγαν ότι το μνημόνιο δε βγαίνει κ.ο.κ

Καλύτερης κόμης:
α)στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για το μακρύ και πλούσιο μαλλί του
β)στον Πάκη Παυλόπουλο, που κατάφερε να απενοχοποιήσει τους Έλληνες κατόχους περούκας.

Συνιστωσών:
Στο Συνασπισμό ριζοσπαστικής αριστεράς, που έχει 2031 συνιστώσες και συνεπώς μπορεί να λέει ο καθένας ο,τι του κατέβει χωρίς να σκέφτεται κομματικές γραμμές, πολιτικές τοποθετήσεις ανωτέρων στελεχών κτλ.

Γελοιότητας: 
Στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τις 2031 στολές που έχει για τις απόκριες, αλλά και το πλήθος ανάρμοστων για το κύρος της θέσης που κατείχε, αλλά και της ηλικίας του, δραστηριότητες στις οποίες μετείχε. 

Εκτός τόπου και χρόνου:
Δεύτερο Όσκαρ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο κόμμα (και αυτό λόγω των πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους του) και όταν κάνει δηλώσεις, θαρρείς πως είναι πρωθυπουργός στην πιο ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου και βγήκε με ποσοστό 80%. 

Γηραιότητας: 
Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος διαβάζει κείμενα χωρίς να φοράει γυαλιά, έχει γιο τον Κυριάκο, κολυμπάει, γράφει βιβλία, στέκεται 1 ώρα όρθιος και είναι περίπου 341 χρονών. Όποιος από εσάς μπορεί και κάνει έστω τα 2 από αυτά που ανέφερα, κερδίζει έναν καναπέ κρεβάτι entos by sato. 

Απουσίας:
Στο ΚΚΕ που εδώ και πολλούς μήνες λείπει σε tour στο εξωτερικό, αλλά ξέρουμε πως η ψυχή και η καρδιά του είναι δίπλα στον Έλληνα, αλλά κυρίως στον ξένο εργαζόμενο.

Προπαγάνδας: 
Για 24η συνεχόμενη φορά, στο MEGA, το κανάλι που παρέχει την εγκυρότερη και ποιοτικότερη προπαγάνδα στην Ελληνική τηλεόραση. Μεγάλος χαμένος, ο ΣΚΑΙ.

Φωτογραφίας:
Στην ελληνική αστυνομία, για την τρομερή δουλειά που έκανε προκειμένου "να αναγνωριστούν" οι ληστές της Κοζάνης, στην ταινία "Ας αρχίσουμε να λέμε τους ληστές τρομοκράτες".

Καλύτερων κοστούμιων:
Πανάξια στη Χρυσή Αυγή, η οποία έκρυψε προσωρινά τις σβάστικες και φόρεσε το κοστούμι του φιλοκοινωνικού κόμματος. Behold, I send you forth as sheep in the midst of wolves

Β' αντρικού ρόλου:
Στο Φώτη τον Κουβέλη, για την εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία "ο αριστερός αγαπάει το χαβιάρι".

Όσκαρ μαλακίας:
Στους Έλληνες που τους ψηφίσαμε, τους ανεχόμαστε και που μας έπεισαν ότι είμαστε συνένοχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: