Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεία Όσκαρ 2013: Ποιοι είναι οι φετινοί νικητές

Βραβεία Όσκαρ 2013

Με τη συνήθη λάμψη και με μερικές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ της Ακαδημίας. Δείτε ποιοι κέρδισαν τα χρυσά αγαλματίδια και φωτογραφίες από την τελετή.


Η ταινία «Αrgo» του αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Μπεν 'Αφλεκ κέρδισε το 'Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κατά την 85η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (2)

Η ταινία αναφέρεται στην επιχείρηση διάσωσης από τη CIA έξι αμερικανών διπλωματών που κρατούντο όμηροι στο Ιράν, μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Υποψήφιες για το 'Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήσαν επίσης οι ταινίες «Αγάπη» (Amour) του Μίκαελ Χάινεκε, «Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν, Django: Ο Τιμωρός (Django Unchained) του Κουέντιν Ταραντίνο, «Οι 'Αθλιοι» του Τομ Χούπερ, «Η Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι, «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Οδηγός Αισιοδοξίας του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου.
Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις κέρδισε για τρίτη φορά το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου ενσαρκώνοντας αυτή τη φορά τον αμερικανό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (3)

Ο 55χρονος ηθοποιός, ο οποίος ήταν το μεγάλο φαβορί, νίκησε τους Μπράντλεϊ Κούπερ (Οδηγός Αισιοδοξίας), Χιου Τζάκμαν (Οι 'Αθλιοι), Χοακίν Φίνιξ (The Master) και Ντένζελ Ουάσινγκτον (Flight).
Η αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε το 'Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας» (Happiness Therapy).

Βραβεία Όσκαρ 2013 (4)

Η Λόρενς ήταν υποψήφια για το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου με τις Τζέσικα Τσαστέιν ( Zero Dark Thirty), Εμανουέλ Ριβά (Αγάπη), Κουβενζανέ Γουόλις (Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου) και Ναόμι Γουότς (The Impossible).
Ο αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς και η ταινία κινουμένων σχεδίων «Brave» ήταν οι πρώτοι νικητές κατά την 85η απονομή των κινηματογραφικών Όσκαρ.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (5)

Ο Βάλτς κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Django, Ο Τιμωρός», όπου υποδυόταν το ρόλο ενός εκκεντρικού οδοντίατρου.
«Συμμετείχαμε στο ταξίδι ενός ήρωα και ο ήρωας εδώ είναι ο Κουέντιν. Ανέβηκες στο βουνό επειδή δεν το φοβόσουν», δήλωσε ο Βαλτς αφού παρέλαβε το πολυπόθητο αγαλματίδιο.
Ο Βαλτς κέρδισε το βραβείο έχοντας ως συνυποψήφιους τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν, Άλαν Άρκιν και Τόμι Λι Τζόουνς.
Η Αν Χάθαγουεϊ κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Οι Άθλιοι», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ. Η Χάθαγουεϊ ήταν ένα από τα φαβορί για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (6)

Ο γεννημένος στην Ταϊβάν Ανγκ Λι κέρδισε το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας του για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ζωή του Πι», μιας δραματικής ταινίας σε 3D βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιαν Μαρτέλ.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (7)

Πρόκειται για μια περιπέτεια φαντασίας για ένα αγόρι στην Ινδία που επιζεί από το ναυάγιο ενός πλοίου και το οποίο βρίσκεται σε μια σωσίβια λέμβο με μια τίγρη της Βεγγάλης.
«Η Ζωή του Πι» ήταν υποψήφια για 11 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας.
Ο 58χρονος Λι, ο οποίος άρχισε την καριέρα του σκηνοθετώντας κινέζικες ταινίες, κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 2006 για τη σκηνοθεσία της ταινίας «Βrokeback Mountain».
Ο Κλαούντιο Μιράντα κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας με την ταινία «Η Ζωή του Πι», κατά την απονομή των φετινών Όσκαρ.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (8)

Το Όσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης κέρδισαν οι Ρικ Κάρτερ και Τζιμ Έρικσον για την ταινία «Λίνκολν».

Βραβεία Όσκαρ 2013 (9)

Το «Brave», η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar, που εξιστορεί τις περιπέτειες μιας νεαρής Σκωτσέζας πριγκίπισσας, κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (μεγάλου μήκους).

Βραβεία Όσκαρ 2013 (10)

Η αυστριακή ταινία «Αγάπη» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χάνεκε, η οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί, εξιστορεί τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στο Παρίσι, καθώς η γυναίκα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής της
Το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού πήρε η Adele για την ταινία Skyfall. Η 24χρονη σταρ, η οποία είχε τραγουδήσει το ομότιτλο τραγουδι κατά την έναρξη της τελετής, παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο με δάκρυα στα μάτια. «Είναι υπέροχο. Και εσείς είστε υπέροχοι» δήλωσε.

Βραβεία Όσκαρ 2013 (11)


Δεν υπάρχουν σχόλια: