Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, η ημερίδα με θέμα "Το έργο της ΛΓ ΕΠΚΑ κατά τη διετία 2011-12".


Η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας , στο πλαίσιο παρουσίασης και προβολής στο κοινό των εργασιών που υλοποιήθηκαν τη διετία 2011-2012, τόσο στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ Έργων και Υποέργων όσο και της ευρύτερης δράσης της Εφορείας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, την Τετάρτη 27.02.2013 και ώρα 18:00 Ημερίδα στην αίθουσα ΟΑΣΗ του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Πρέβεζας. 

Η ημερίδα διαρθρώνεται σε επιμέρους θεματικές ενότητες ξεκινώντας από τις εργασίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Έργων ΕΣΠΑ, όπου θα αναφερθούν οι εργασίες στους αρχαιολογικούς χώρους του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου της Νικόπολης, της Κασσώπης, του Νεκρομαντείου και της Εφύρας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Επίσης, θα παρουσιασθεί η δράση της Εφορείας μέσα από σωστικές ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν σε υποέργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε έργα τρίτων αλλά και από τα τυχαία ευρήματα και σωστικές ανασκαφές που διενεργήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης και την άμεση περιφέρειά της. 

Τέλος, θα αναφερθούν οι έντυπες εκδόσεις ως μέσο ενίσχυσης του ρόλου της Εφορείας στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ψηφιακών δράσεων που υλοποιήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Την ημερίδα θα ολοκληρώσει η παρουσίαση με τη μορφή παραρτήματος του έργου της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης κατά τα έτη 2011-2012. 

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της ημερίδας





Δεν υπάρχουν σχόλια: