Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η ναζιστοκεμαλική Τουρκία.



Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Πατρίκ Ντεβετζιάν, ένας αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία, η Τουρκία, σε ένα μόλις έτος, κατάφερε να απειλήσει ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα, την Συρία, την Κύπρο και το Ισραήλ, ενώ πιο πρόσφατα απείλησε και άλλες γειτονικές χώρες.

Η δε άρνηση της Τουρκίας να κοιτάξει το παρελθόν της κατάματα αποτελεί την ομολογία και την αποκάλυψη για το τι ακριβώς είναι σήμερα η Τουρκία: ένα ναζιστοκεμαλικό υβρίδιο. Γιατί τα πολιτισμένα κράτη αναγνωρίζουν τουλάχιστον τα λάθη τους, η Τουρκία όμως βασίζει την ύπαρξή της σε αλλεπάλληλες γενοκτονίες, σε σκληρή στρατιωτική βία την οποία επιθυμεί διακαώς να ασκήσει και σήμερα και στην έλλειψη βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων επειδή στο πίσω μέρος του μυαλού της ξέρει ότι θα ήθελε ακόμη και σήμερα να επαναλάβει τα τότε "κατορθώματά" της.

Το Midnight Express πιστεύω το έχετε δει όλοι, ε αυτή είναι η Τουρκία, ακόμη και σήμερα.

Παράλληλα, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, όσοι μιλάνε κατά της Τουρκίας είναι ύποπτοι εθνικιστικού λαϊκισμού. Έτσι, ξαφνιάστηκαν πολλά "ψαράκια" όταν έμαθαν ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν ελληνικά δάση το 1995 (ή ίσως και το 2007;). Και μάλιστα την ίδια στιγμή που οι δικοί μας "πράκτορες" έχουν αφιερώσει τις δυνάμεις τους για να παρακολουθούν οι μεν του ενός κόμματος τους δε του άλλου κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η Τουρκία σήμερα ανακοίνωσε την έναρξη ενός εθνικού προγράμματος κατασκευής υποστρατηγικών MRBM βαλλιστικών βλημάτων με βεληνεκές 2500 χιλιομέτρων που θα μπορούν να φτάσουν από την Κίνα έως τη Νορβηγία και μέχρι την κεντρική Αφρική!
Αυτά θα πρέπει να προστεθούν στις διακηρυγμένες πυρηνικές της φιλοδοξίες καθώς και στους έως σήμερα υπερεξοπλισμούς της σε επίπεδο που να μπορεί να κρατήσει ταυτόχρονα πολλαπλά μέτωπα.

Από όσο ξέρω μόνο μια χώρα κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε τόσο μεγάλη στρατιωτική δύναμη σε σύγκριση με τους γείτονές της, κάτι που φυσικά οδήγησε σε πόλεμο, και αυτή η χώρα ήταν η Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ. Και η Τουρκία πιστεύω ότι υπό κάποιες συνθήκες θα μπορούσε με μεγάλη άνεση να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων ακόμη και εναντίων γειτονικών της χωρών.

Κάτι ανάλογο είχε δηλώσει πρόσφατα και ο Πούτιν όταν είπε ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας. Η θερμοκρασία ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο καθώς το διεθνές σύστημα αλλάζει μορφή, η οικονομική κρίση αλλάζει τις ισορροπίες και οι άνθρωποι που έζησαν την φρίκη του πολέμου εξαφανίζονται. Ο πόλεμος πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά, είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο αδύναμη θέση και μάλιστα σε μια στιγμή που ένας φιλόδοξος Έλληνας "αρχηγός" θα μπορούσε με άνεση να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε έναν πόλεμο ώστε να τον συσπειρώσει και να τον αποπροσανατολίσει.

Άλλωστε οι λαοί ποτέ δεν ήταν κάτι παραπάνω για την εκάστοτε εξουσία (ιδίως την πιο αυταρχική στην οποία οδηγούμαστε) από κρέας για σφάξιμο.

www.greekridal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: