Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η ανεργία χτυπάει την πόρτα και της ...Γαλλίας.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, για κάθε μέρα που περνάει στη Γαλλία τους τελευταίους τρεις μήνες, προστίθενται άλλοι 1.000 άνεργοι!

Η ανεργία χτυπάει την πόρτα και της... Γαλλίας όπου οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι πλέον εμφανείς. Τρεις μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και ενώ ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να «μαζέψει» τα ασυμμάζευτα διοργανώνοντας μια Σύνοδο για την Εργασία στην οποία εύχεται να κατευνάσει την οργή των Συνδικάτων, η έκθεση του υπουργείου Εργασίας «προσγειώνει» τον Γάλλο πρόεδρο: μέσα σε έναν χρόνο, η ανεργία αυξήθηκε κατά 5%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών! Με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι δείκτες θα ξεπεράσουν το ψυχολογικό φράγμα του 10% μέσα στους πρώτους μήνες του 2012, ο Σαρκοζί καλείται πλέον να παραδεχτεί την πλήρη αποτυχία του στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την οποία είχε δεσμευτεί να ρίξει κάτω από το 9% στην αρχή της θητείας του.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο Γάλλος πρόεδρος -ο οποίος είχε εμφανιστεί «αμείλικτος» το 2007 υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως πολλοί άνεργοι απλά δεν επιθυμούν να εργαστούν και θεσπίζοντας τους πλέον αυστηρούς νόμους για την καταβολή επιδόματος ανεργίας- όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που δεν βρίσκουν εργασία, ο οποίος φτάνει τα 2,85 εκατομμύρια, αλλά θα κληθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους εκτοξεύτηκε ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων στη χώρα.

Οπως δείχνουν τα στοιχεία, για κάθε μέρα που περνάει στη Γαλλία τους τελευταίους τρεις μήνες, προστίθενται άλλοι 1.000 άνεργοι! Σύμφωνα με αναλυτές, ο Σαρκοζί αναμένεται να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στη Σύνοδο για την Εργασία στις 18 Ιανουαρίου, ωστόσο, το εχθρικό κλίμα που έχει καλλιεργήσει με τα συνδικάτα είναι μη αναστρέψιμο.


www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: