Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση Λαφαζάνη για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Ερώτηση Λαφαζάνη για τη μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε χιλιάδες εργαζόμενους. Ρωτά τους υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν
Για πρωτοφανή αριθμό καταγγελιών από εργαζόμενους που δεν έχουν λάβει ακόμη το δώρο των Χριστουγέννων, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου. 


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που τα αστυνομικά τμήματα αρνούνται να παραλάβουν τις μηνυτήριες αναφορές και πως μένουν ατιμώρητοι οι παρανομούντες εργοδότες.




Ο κ. Λαφαζάνης, επισημαίνει στην ερώτησή του ότι το δώρο των Χριστουγέννων δεν έχει καταβληθεί σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και σημειώνει ότι μόνο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δέχθηκε πάνω από 2.000 καταγγελίες εργαζομένων -αριθμός πρωτοφανής, όπως αναφέρει- οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 1.500 επιχειρήσεις.

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, «το τραγικό είναι ότι οι παρανομούντες, για τη μη καταβολή δώρου, εργοδότες, παρότι ο αριθμός τους είναι συγκλονιστικός, μένουν ατιμώρητοι, ενώ υπάρχουν ακόμα και αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με καταγγελίες, που αρνούνται να παραλάβουν τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με διάταξη του, παρέτεινε την προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα από τις 21/12 στις 31/12, διευκολύνοντας, έτσι, τους παρανομούντες εργοδότες να αποφύγουν μέχρι τότε την αυτόφωρη ποινική διαδικασία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να ερευνήσουν τις καταγγελίες για μη παραβολή μηνύσεων σε βάρος εργοδοτών που δεν κατέβαλαν το δώρο εορτών, καθώς και αν θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση που έχει προσλάβει η μη καταβολή δώρου εορτών στους εργαζόμενους.

Κλείνοντας, τους ρωτά τι πρόκειται να πράξουν ώστε να προστατευτούν από τη μία οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν τη μη καταβολή του δώρου και ταυτόχρονα να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εργοδότες δεν τον έχουν καταβάλλει. 

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: