Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Διχάζεται ο πολιτικός κόσμος για την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Διχάζεται ο πολιτικός κόσμος για την προφυλάκιση του Εφραίμ

Σιγή ιχθύος τηρούν κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα της απόφασης προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, ενώ ο ΛΑΟΣ ηγείται του ξεσηκωμού για την αποφυλάκισή του. Τα κόμματα της Αριστεράς, σύσσωμα, καταγγέλλουν τους «φαρισαρισμούς» του ΛΑΟΣ και επιμένουν ότι στα σκάνδαλα, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μοναχικός, γνωστός για την εκπεφρασμένη κόντρα του με την ιεροσύνη, ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, ζητά το μαχαίρι να φτάσει στο «κόκκαλο».

Ενώ ο ηγούμενος Εφραίμ μεταβαίνει στην Αθήνα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα πάει ο ίδιος σε ΓΑΔΑ και Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της προφυλάκισής του, διαδικτυακές εφημερίδες, εκκλησιαστικές επιτροπές και παράγοντες της εκκλησιαστικής κοινότητας, ξεσηκώνονται κατά της «άδικης απόφασης». Ανάλογου περιεχομένου επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, απέστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ζητώντας του να ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος για την αναίρεση του βουλεύματος.
Οι τελευταίες πολιτικές αντιδράσεις για την απόφαση της Δικαιοσύνης που αφορά στην προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ έχει ως εξής:

Σηφουνάκης: Οίκος χρηματιστηρίου
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε: 
«Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα από τα μεγάλα θέματα στα οποία πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες εκσυγχρονισμού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της και είναι ενθαρρυντικό ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζεται γι΄αυτό. 
Ο λαός μας, που έμεινε άφωνος από την μετατροπή του «περιβολιού της Παναγιάς» σε οίκο χρηματιστηρίου πιστεύοντας στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, βλέπει με αισιοδοξία ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την απόφαση προφυλάκισης του «Ηγουμένου» του σκανδάλου και επιθυμεί το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο.
- Να ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές του, όπως το παράπλευρο σκάνδαλο που αναδείχθηκε από τη εξεταστική επιτροπή της Βουλής και έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη και αφορά τις χρηματοδοτήσεις από την Τράπεζα Marfin. 
- Να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος των εμπλεκομένων εταιρειών - φάντασμα και ξεπλύματος μαύρου χρήματος όπως η περιβόητη Rassadel».

ΚΚΕ: Φαρισαϊσμός
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, σχολίασε για τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Χθες για τον Γ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Ευφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων. Ο φαρισαϊσμός σε όλο του το μεγαλείο».

ΛΑΟΣ: Να παραιτηθεί ο Πεταλωτής
Σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ «βλέπει» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται» τονίζει.

«Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων, φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη» καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ. 

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων» που «δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία».

ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Το δίκαιο των ισχυρών
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε: Αφού εξασφάλισαν την ατιμωρησία των πολιτικών, τώρα πάνε να «βγάλουν λάδι» και τον Εφραίμ! Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο καταλήγει σε ένα μεγάλο φιάσκο. Αντί για την ισχύ του δικαίου, βασιλεύει δυστυχώς το δίκαιο των ισχυρών».

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, δήλωσε: «Ισότητα στην παρανομία δεν αναγνωρίζεται και τούτο ανεξάρτητα από το απαράδεκτο γεγονός ότι το νομικό πολιτικό κέλυφος της ατιμωρησίας προστάτευσε υπαιτίους του σκανδάλου του Βατοπεδίου. 
Είναι απαράδεκτες οι άμεσες ή έμμεσες πολιτικές παρεμβάσεις-και από το εσωτερικό της χώρας και από ξένη χώρα-στη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, που επιχειρούν σκόπιμα να την επηρεάσουν και προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη».

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: