Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, για τα Ηπειρωτικά Κληροδοτήματα.

                                                                                                                                                                      Αθήνα 22-09-2011.

                                                                        Δελτίο Τύπου.

zappeio

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, είχε υποβάλλει αίτημα συνάντησης, στον  αρμόδιο, για τα  Κληροδοτημάτα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, για να του εκθέσει τις προτάσεις της σχετικά με τα  Ηπειρωτικά κληροδοτήματα και τα ευαγή ιδρύματα, που ο τρόπος διαχείρησης τους, αποτελεί αντικείμενο  συζήτησης και επανεξέτασης, λόγω της οικονομικής κρίσης

 Ο  Αναπληρωτής Υπουργός, ανταποκρίθηκε αμέσως και την Τετάρτη 21/9/2011 ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπομδίας Γιώργος Οικονόμου,  με  τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, συνεπικουρούμενοι από τον  εξ Ιωαννίνων Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα για την απόδοση την Ηπειρωτικών κληροδοτημάτων στην Ελληνική Πολιτεία,  καθηγητή Σπύρο Εργολάβο, επισκέφθηκαν τον κ. Υπουργό.

Στον οποίο ανέλυσαν διεξοδικά και ανέπτυξαν τις προτάσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  και της Επιτροπής Αγώνα για τα κληροδοτήματα, τις οποίες ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, μετά των συμβούλων του , βρήκε άκρως ουσιαστκές και ενδιαφέρουσες και μέσα στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής για την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος νόμιμης διαχείρισης των Κληροδοτημάτων και των Ευαγών Ιδρυμάτων  και ζήτησε να κατατεθούν και εγγράφως έτσι ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν κατά την σύνταξη του κώδικα κληροδοτημάτων που πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στην βουλή πρός ψήφιση.

Το Προεδρείο της ΠΣΕ, αυτούσια, παράλληλα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα κ.  Σπύρο Εργολάβο, που θα καταθέσει και τις δικές του προτάσεις,  δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγράφως, εντός των προσεχών ημερών τις επικαιροποιημένες, απο την Τελευταία Γενική Συνέλευση, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, θέσεις του οργάνου.

TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: