Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Coach Trip στην Ήπειρο.


Τα γυρίσματα μιας από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Ήπειρο. Πρόκειται για την τηλεοπτική παραγωγή Coach Trip, ένα τηλεοπτικό τουριστικό οδηγό στη μορφή διαγωνισμού, που βασίζεται στην ιδέα ενός λεωφορείου που διασχίζει την Ευρώπη με 15 παίκτες οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορες διαγωνιστικές δραστηριότητες. Η εκπομπή αυτή έχει 2.5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Βρίσκονται στην Ήπειρο τις ημέρες 14-15-16 & 17 Σεπτεμβρίου.

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν από τα Σύβοτα, όπου και κατέλυσαν, και κατευθύνθηκαν σε ελαιώνα της Αγιάς Πάργας όπου επιδόθηκαν σε συλλογή ελιάς με τη βοήθεια των κατοίκων. Η συλλογή είχε τη μορφή παιχνιδιού καθώς συναγωνίσθηκαν για το ποια ομάδα από τους διαγωνιζόμενους θα συλλέξει περισσότερες ελιές μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο. Κατόπιν κατευθύνθηκαν σε ελαιοτριβείο στοΛούρο όπου παρακολούθησαν την διαδικασία της έκθλιψης και παραγωγής ελαιόλαδου. Δοκίμασαν τοπικό ελαιόλαδο και κατόπιν η Περιφέρεια Ηπείρου τους πρόσφερε γεύμα στην παραλία της Λούτσας. Ακολούθως, οι ομάδες των διαγωνιζόμενων έπαιξαν beach volley και άλλα παιχνίδια της παραλίας, ενώ ακολούθησε μια συμβολική βράβευση των νικητών με «κότινους», στεφάνια ελιάς.

Οι παραγωγοί της εκπομπής δήλωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την πρώτη ημέρα φιλοξενίας στην Ήπειρο, ευχαρίστησαν τους κατοίκους και τα στελέχη της Περιφέρειας για την βοήθεια. Μάλιστα δήλωσαν τόσο ενθουσιασμένοι από την Ηπειρώτικη κουζίνα, λέγοντας ότι «ήταν το καλύτερο γεύμα που έχουν κάνει από την αρχή της εκπομπής εδώ και χρόνια», ενώ οι περισσότεροι είπαν ότι επιθυμούν να ξαναέρθουν στην περιοχή για διακοπές.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στον Αμβρακικό για να εμπλακούν σε δραστηριότητες ψαρέματος και στην Άρτα για παραδοσιακούς χορούς, ενώ τις επόμενες δύο ημέρες θα βρίσκονται στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η επιλογή της Ηπείρου για την επίσκεψη της Βρετανικής εκπομπής, είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο και των επαφών που έγιναν στην έκθεση Westfield του Λονδίνου, όπου συμμετείχε με περίπτερο η Περιφέρεια. Αποτελεί τη συνέχεια μια σειράς από επισκέψεις δημοσιογράφων αλλά και τουριστικών πρακτόρων, τόσο από τη Μ. Βρετανία, όσο και από άλλες χώρες. Υπενθυμίζουμε την επίσκεψη του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού TravelChannel στην Ήπειρο και η προβολή της Ηπείρου σε 120 (!!!) χώρες που θα γίνει το Φθινόπωρο από την δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή Flavors of Greece. Την επίσκεψη ομάδας Ισραηλινών δημοσιογράφων, τηλεοπτικών παραγωγών, tour operators και επιχειρηματιών οι οποίοι έκαναν λήψεις και προβάλλουν την Ήπειρο στο Ισραήλ, μια αγορά που έχει τρομερό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον του Ramblers, του μεγαλύτερου Βρετανικού Γραφείου Εναλλακτικού τουρισμού trekking οι οποίοι σκοπεύουν να ενσωματώσουν την Ήπειρο στους προορισμούς που προτείνουν για τη Βρετανική αγορά, κα.

Ο κος Στράτος Ιωάννου, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό δήλωσε ότι «κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουμε ξένα ΜΜΕ στην Ήπειρο και να επωφεληθούμε από την προβολή, η οποία είναι τεράστια, ενώ ταυτόχρονα έχει για την Περιφέρεια σχεδόν μηδενικό κόστος. Τα πενθήμερα γυρίσματα στην Ήπειρο του δημοφιλούς Coach Trip με 2.5 εκ τηλεθεατές, όπως και το αφιέρωμα στην Ήπειρο από το Travel Channel το οποίο θα προβληθεί σε 120 χώρες, αλλά και η αισθητή αύξηση του ενδιαφέροντος για την Ήπειρο από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, είναι ενθαρρυντικά. Γίνεται μια επίμοχθη και συστηματική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, η οποία εκτός του ότι θέτει την στρατηγική της ανάπτυξης, αξιοποιεί αλλά και δημιουργεί ευκαιρίες προβολής τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

www.preveza-info.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: