Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Βασιλική Πήτα: Όσα ο νους δε βάζει.




Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο της Φιλιππιαδιώτισας Βασιλικής Πήτα με τίτλο: << Όσα ο νους δε βάζει >> από τις εκδόσεις Publibook (Αριστείδου 8 ). Το παρόν αποτελεί την δεύτερή της συγγραφική προσπάθεια μετά το << Σβησμένα όνειρα, ψυχές δοκιμασμένες >>, ( Publibook, 2010 ) που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Tουρκοκρατία - Γερμανική κατοχή - Εμφύλιος.
Ζωές που πορεύθηκαν παράλληλα από όλες αυτές τις καταστάσεις και που άλλαξαν τη μοίρα τους. Αγωνίστηκαν, υπέφεραν, πάλεψαν αλλά δεν λιποτάκτησαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι και συνέχισαν τη ζωή με καρτερία αλλά και απαράμιλλο θάρρος παρά τις όποιες αντιξοότητες που συνάντησαν μπροστά τους.

Η Βασιλική Πήτα γεννήθηκε το 1929 στη Φιλιππιάδα. Τέλειωσε με επιτυχία τις σπουδές στη Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων του Ευαγγελισμού. Εργάστηκε ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο << Ευαγγελισμός >> και στο ΙΚΑ. Ζει στην Αθήνα και αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες της Ηπείρου. Συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας και είναι ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του.
Τη συναντήσαμε στην αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Βησσαρίωνα, την ευχαριστούμε για το βιβλίο που μας χάρισε και τις ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα της προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: