Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αναβρασμός στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μέσω του ιστολογίου του ζητά εκλογές ή τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ενώ ο Σωκράτης Ξυνίδης τόνισε ότι κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.Αναβρασμός στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚΣτην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με την κρίση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος να βαθαίνει, καθώς προοιωνίζονται ραγδαίες εξελίξεις.


Η ακατάσχετη σεναριολογία για τα νέα σκληρά μέτρα, που δεν εξαιρούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους, προνομιακό χώρο για το ΠΑΣΟΚ, έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους κυβερνητικούς βουλευτές και έχει θέσει για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση σε συναγερμό, υπό τον φόβο των διαρροών.

«Κόκκινη γραμμή» θεωρείται το θέμα των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και η εργασιακή εφεδρεία, ενώ δεν λείπει η δυσαρέσκεια για την ελλιπή ενημέρωση και την παρατεταμένη αγωνία. 

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μέσω του ιστολογίου του ζητά εκλογές ή τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, τονίζοντας ότι το βάρος των εξελίξεων δεν μπορεί να το αναλάβει ένας ή περισσότεροι μεμονωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Σωκράτης Ξυνίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM τόνισε ότι κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και έκανε λόγο για λάθη και καθυστερήσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι διατεθειμένος να δεχτώ ακόμη και το γιαούρτωμα». 

Την Τρίτη ο βουλευτής Τρικάλων κ. Χρ. Μαγκούφης είπε στον ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΙΓΜΕ θα το καταψηφίσει, προσθέτοντας ότι σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί. 

Ο Δημήτρης Ρέππας πήγε στον ΚΤΕ για να συζητήσει το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, όμως ελάχιστη συζήτηση έγινε γι' αυτό. Οι βουλευτές ήθελαν να μιλήσουν για τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έπειτα από το πρόσφατο Eurogroup, σύμφωνα με το «Βήμα». 

«Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο μας κατηγορούσαν για αναλγησία, τώρα μας χρεώνουν και ανικανότητα. Αυτό το μήνυμα δεν αντέχεται!», επισήμανε η κ. Μιλένα Αποστολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: