Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης του Νομού Πρέβεζας.

Την οριστική λύση στο πρόβλημα της παράκτιας ζώνης του Νομού φιλοδοξεί να δώσει η συνεργασία που έχουν δρομολογήσει οι Δήμοι Πάργας και Πρέβεζας.

















Η συνεργασία αφορά την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο Δήμων με αντικείμενο την ύδρευση στα παράλια Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς και Χειμαδιoύ από τις πηγές της Χόχλας. Η πρόταση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού από την κεντρική δεξαμενή κοντά στην γεώτρηση έως την δεξαμενή του Κουκουλίου, τους ενδιάμεσους αγωγούς και τις διακλαδώσεις. 


Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Πάργας με προϋπολογισμό 4.500.000? και με διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες. Τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων αναμένεται να  εγκρίνουν την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου στην συνέχεια να γίνει υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση. 
Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης  και Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος , ευελπιστούν ότι η παρέμβαση αυτή θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης μιας περιοχής, με πλούσια οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: