Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οχι στην κατάργηση του παραρτήματος ΙΓΜΕ Πρέβεζας.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Απόφαση

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΙΓΜΕ







Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, της εργοδοσίας και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

  Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.

Διαλύουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, έρευνα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση (ΥΠΕΚΑ) για την απόφαση της για συρρίκνωση του 50-60% του προσωπικού, κατάργηση των Περιφερειακών Μονάδων (Παραρτημάτων) και συγχώνευση του ΙΓΜΕ με το ΚΑΠΕ και το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης κάτω από ένα ενιαίο οργανισμό.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο γιατί με την απόφαση του αυτή οδηγεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων   σε εφεδρεία και αναγκαστική απόλυση.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο για την απόφαση για κατάργηση των Παραρτημάτων του ΙΓΜΕ. Τα παραρτήματα που όπως αποδεικνύεται και από τα ψηφίσματα στήριξης των τοπικών φορέων κρίνονται απόλυτα αναγκαία για την ανάπτυξη και προστασία της περιφέρειας.

Ειδικά για το παράρτημα Πρέβεζας που η δράση του έχει καταξιωθεί σε ολόκληρη την ακτίνα δράσης του (Ήπειρο, Ιόνια Νησιά και Δυτική Ελλάδα). Ένα παράρτημα που σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, με ένα άριστα εξοπλισμένο και πιστοποιημένο χημείο έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής. Με την ανακάλυψη και αξιολόγηση του γεωθερμικού πεδίου της Άρτας, την ανάδειξη από την UNESCO του Γεωπάρκου Πίνδου - Αώου, τις αναρίθμητες αντιμετωπίσεις καταστροφικών φαινομένων, το έργο του στην  αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στην προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Αυτό αποδεικνύει και η στήριξη του από :

-          Την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά από τον κ. Περιφερειάρχη

-          Την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

-          Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας

-          Τον Δήμο Πρέβεζας

-          Τον Δήμο Πάργας

-          Τον Δήμο Ζηρού

-          Τον Δήμο Κόνιτσας

-          Τον Δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας

-          Τον Δήμο Δωδώνης 

-          Την Περιβαλλοντική Εταιρεία Πρέβεζας  κ.α. κ.α.

Τέλος καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΙΓΜΕ που βιαστικά, εν κρυπτώ και  χωρίς κριτήρια κυκλοφορεί λίστες για εφεδρεία.

Ζητάμε από το ΥΠΕΚΑ την άμεση ανάκληση της ουσιαστικής διάλυσης του ΙΓΜΕ όπου κανείς δεν περισσεύει για να βγει σε εργασιακή εφεδρεία. Αυτό καταδεικνύει και πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Αντίθετα υπάρχει ανάγκη για ενδυνάμωση του με σκοπό να ανταποκριθεί στο ρόλο του και στις αυξημένες ανάγκες των καιρών και της πατρίδας μας.

ΠΡΕΒΕΖΑ   23 - 9 - 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: