Υλικά για 6-8 άτομα
350
γρ.
κεράσι γλυκο
3
πορτοκαλι (χυμο & γαρνιρισμα)
300
γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
φακελάκι baking powder
ελάχιστο
αλάτι
3
αυγά
250
γρ. ζάχαρη
1/2
φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180
ml γάλα
1
φακ.βανίλια
Εκτέλεση
συνταγής
Σ'
ένα μπολ, ανακατεψτε χωριστά τα στερεά
υλικά το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι.
Στο
μπολ του μίξερ, χτυπατε καλά τα αυγά, με
τη ζάχαρη μεχρι να αφρατεψουν.
Προσθέστε
το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια ,το χυμο
και το ξύσμα πορτοκαλιου.
Και
τέλος προσθέστε το μείγμα, από το αλεύρι
που έχετε ετοιμάσει.
Ανακατεύετε
καλά, κατεβάζετε από το μίξερ και ρίχνουμε
μέσα στο μπολ τα κερασια κομμενα στα 4
. Ανακατευετε ελαφρά .
Ψήνετε
το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους
180 β. και σε ταψάκι Νο 26(χαμηλο) για 30-35
λεπτα,γαρνιρετε με φετες πορτοκαλι και
γλυκο κερασι.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου