Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν υπάρχει θέμα Τσάμηδων

Το περίγραμμα των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με στόχο για συνολική συμφωνία, έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε χρονοδιάγραμμα.
Η σχετική ερώτηση τέθηκε στον Πρωθυπουργό από το Ήπειρος TV1 και ο κ. Τσίπρας στην απάντησή του έκανε λόγο για δύσκολα θέματα, όμως συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο.
Ο Πρωθυπουργός, μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί στις αρχές του καλοκαιριού, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν υφίσταται θέμα αλλαγής συνόρων, όπως δεν υφίσταται και ζήτημα Τσάμηδων.
«Η Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει το άνοιγμα της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας πρέπει να γίνουν μια σειρά από αλλαγές όπως τα θαλάσσια σύνορα, τα κοιμητήρια, τα βιβλία ιστορίας και το ζήτημα των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Εχουν ακουστεί πολλά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι ο καθαρισμός και η συντήρηση των πυραμίδων που καθορίζουν τα σύνορα μας. Δεν αλλάζουν τα σύνορα. Δεν υπάρχει επίσης θέμα τσάμηδων. Στα ζητήματα αυτά καλό είναι να υπάρχει σύνεση» είπε, ακόμα, ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: