Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Κυνηγούσε παράνομα παπιά στον Αμβρακικό


Οι συντονισμένες ενέργειες των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, η μεθοδικότητα προσέγγισης, η συστηματική παρακολούθηση και η αξιοποίηση πληροφοριών, απέφεραν καρπούς για μία ακόμη φορά σε έναν από τους καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή του Αμβρακικού. Κλιμάκιο της θηροφυλακής, που επιτηρούσε την περιοχή στο βάλτο του Τοπικού Διαμερίσματος Στρογγυλής, εντόπισε τις απογευματινές ώρες ένα άτομο, να κινείται εντός περιοχής στην οποία δεν επιτρέπεται η άσκηση θήρας, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, που επέβαιναν σε σκάφος της Ε΄ Κ.Ο.Η., μαζί με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, τον σταμάτησαν για έλεγχο στη θέση «Πλατανάκι».
Όπως διαπιστώθηκε ασκούσε θήρα εκτός επιτρεπόμενης ζώνης και είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών από τον ανώτατο επιτρεπόμενο, ενώ σε βάρος του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή στο σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας που ασκούν θήρα στον Αμβρακικό, και υπενθυμίζει πως αποτελεί ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας, η τήρηση της απόφασης που ρυθμίζει την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή.
Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι καθημερινή τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και σε συνεργασία με το σύνολο των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού, Δασαρχείων και Φορέα Διαχείρισης, λειτουργεί προασπίζοντας το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι στον υγρότοπο, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες.
Η παρουσία αυτή και η συνεργασία με τις παραπάνω υπηρεσίες και τους φορείς παρέχουν τα εχέγγυα για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, από τους οπλοφόρους – λαθροθήρες, που λυμαίνονταν για χρόνια τον Αμβρακικό.
Το μοντέλο άσκησης θήρας και φύλαξης από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, που εφαρμόζεται στον Αμβρακικό τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον «οδηγό» για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί και πρέπει να ρυθμίζεται η θήρα και σε άλλες περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: