Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ίδρυση Ομοσπονδίας Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Καλλιτεχνικών Συλλόγων της Άρτας.


Την Κυριακή 09-09-2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «Κρόνος» συνάντηση των εκπροσώπων των πολιτιστικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και των όμορων Δήμων, κατά την οποία αποφασίσθηκε η ίδρυση Ομοσπονδίας (δευτεροβάθμιου σωματείου). Μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα να είναι όλα τα πολιτιστικά, μορφωτικά και καλλιτεχνικά σωματεία της περιοχής, τα οποία, ωστόσο, θα διατηρούν την αυτονομία τους.
Βασικός καταστατικός σκοπός της Ομοσπονδίας ορίστηκε - μεταξύ άλλων - η συνεργασία, ο συντονισμός, η γνωριμία και η αλληλοϋποστήριξη των συμμετεχόντων σωματείων και των μελών τους, καθώς και η εκπροσώπησή τους σε υπερκείμενες ενώσεις και ομοσπονδίες, αλλά και ενώπιον των κρατικών οργάνων και των διοικητικών και δικαστικών αρχών.
Προσκαλούνται όλοι οι Σύλλογοι της πόλης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, να παραστούν στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14-10-2018 στις 11:00 το πρωί στη βιβλιοθήκη «Σκουφά», κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η προεργασία και θα αποφασιστεί το πλάνο των πρώτων δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: