Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μοσχαράκι κοκκινιστό



Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
4 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα μέτρια
200 ml ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
600 γρ. ντομάτες κόκκινες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Κανέλα και γαρίφαλο (κατά προτίμηση)
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρολα τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και το καρότο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώνουν.
Προσθέστε το κρέας κομμένο σε μέτριους κύβους και το σοτάρετε , μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σβήστε με το κρασί, τη ντομάτα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε, προσθέτουμε ανάλογο νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα και 30΄ περίπου( κατά προτίμηση προσθέστε και τα μπαχαρικά).
Σερβίρετε με ρύζι, με πατάτες, ζυμαρικά η πουρέ.




      -- 
Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082           

Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: