Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

«Burano» camping (πρώην camping Κοινότητας Καναλίου) beach bar and more. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια

burano1

Οι πιο αισιόδοξες ιστορίες είναι τα ξεκινήματα επιχειρήσεων κόντρα στην αβεβαιότητα, κόντρα στην κατήφεια, κόντρα στις δυσκολίες.

Έτσι, βρίσκουμε πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι αύριο ξεκινά την πλήρη λειτουργία του το «Burano» camping, beach bar and more.

Πρόκειται για το πρώην κάμπινγκ της Κοινότητας Καναλίου που τώρα ανήκει στο Δήμο Πρέβεζας και που οι επιχειρηματίες που το μίσθωσαν, εφάρμοσαν μια καταπληκτική ιδέα: Έστησαν ένα αυθεντικό ψαράδικο χωριό που προσομοιάζει με το ψαροχώρι Burano της Ιταλίας(στοιχεία δίνουμε πιο κάτω).
Ένας υπέροχος χώρος όπου μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου, να πιεις το ποτό ή το αναψυκτικό σου αλλά και να φας καλά με θέα το απέραντο του Ιονίου.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χειροκροτήσεις. Και την ιδέα και το project.

burano2

burano7

To Βurano, είναι ένα μικρό νησί στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας, είναι κατά την κοινή άποψη ο τόπος καταγωγής των Μπουρανέλων της Λευκάδας και της Πρέβεζας οι οποίοι μετοίκησαν επί Ενετοκρατίας.
Μερικοί από τους ψαράδες του Μπουράνο ήρθαν στη Λευκάδα και στην Πρέβεζα όπου βρήκαν κάτ΄ εξοχήν πόλεις φτωχοψαράδων και τους έδωσαν το όνομα τους. Το προσωνύμιο δόθηκε αρχικά στους ψαράδες της Πόλης καθώς και της Πρέβεζας, όπου οι Μπουρανελοι μετέφεραν καινοτόμους μεθόδους αλιείας (ιχθυοκαλλιέργειες διβαριών , νταούλια χελιών ,νταλιάνια και πεζόβολο) Με την πάροδο του χρόνου ονομάστηκαν έτσι όλοι οι ψαράδες και κατ΄επεκταση από τους κατοίκους των χωριών όλοι οι κάτοικοι της πόλης. Την εκδοχή αυτή για την προέλευση της προσωνυμίας την υποστηρίζει τόσο ο Πανταζής Κοντομίχης οσο και ο Τάκης Μαμαλούκας. Οι κάτοικοι του νησιού, όντας ψαράδες, για να επιθεωρούν εκ του μακρόθεν ο καθένας το σπίτι του κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, του έδιναν ένα χαρακτηριστικό έντονο χρώμα. Η συνήθεια αυτή ανάχθηκε σε νόμο. Έτσι, προκειμένου κάποιος να βάψει το εξωτερικό του σπιτιού του, πλέον, στο Burano, οφείλει να ακολουθήσει τις κυβερνητικές υποδείξεις, ώστε να διατηρηθεί ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της πόλης. Όπως αναφέρει το dinfo, οι ψαράδες του νησιού ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους με φωτεινά χρώματα, έτσι ώστε να μπορούν να τα βλέπουν την ώρα που ψάρευαν.
Το Μπουράνο είναι διάσημο όχι μόνο για τα πολύχρωμα σπίτια του, αλλά και για τις δαντέλες (βασισμένες στο πλέξιμο των διχτύων) που φτιάχνουν οι γυναίκες του νησιού και διέδωσαν στην Λευκάδα (Λευκαδίτικα κεντήματα) Μια παράδοση που κρατάει από το 1400 όταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι επισκέφτηκε τη πόλη για να προμηθευτεί υφάσματα για το περίφημο Duomo di Milano.

burano5

burano3

burano6
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: