Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Βαγγέλας: Ο καλύτερος φίλος του Αλέξη

Βαγγέλας: Ο καλύτερος φίλος του Τσίπρα

Είναι πλέον αστείο και περιττό να μιλάμε για την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία και για το ότι οι υποψήφιοι τσακώνονται για το αν θα κάνουν ντιμπέιτ. Λες και το μείζον θέμα στο κόμμα και σε όλη την Ελλάδα είναι αν θα πλακωθούν και σε πανελλαδική μετάδοση οι μνηστήρες. Αν ο Βαγγέλας θα φανεί ψηλότερος, αν ο Απόστολος θα συνεχίσει να ξεφουσκώνει όσο μιλάει, αν ο Κυριάκος θα αποδείξει ότι απογαλακτίστηκε από τον πατέρα του κι αν ο Άδωνις θα τους πάρει όλους παραμάζωμα με το ομολογουμένως επικοινωνιακό του χάρισμα. 
Σύντροφοι Νεοδημοκράτες, δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα για τη χώρα που σπαράσσεται από το προσφυγικό πρόβλημα ή που τα οικονομικά προβλήματα είναι έτοιμα να γονατίσουν ξανά τους πολίτες. Μέχρι να το καταλάβετε ο Αλέξης θα κόβει βόλτες στις φυλακές και θα κάνει πάρτι με τους κρατούμενους. 
Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι άλλο. Είναι οι πληροφορίες που ακούγονται από εδώ κι από εκεί για το είδος της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει το κόμμα. Δεν ξέρουμε αν είναι παπαγάλοι του Μαξίμου ή κάτι περισσότερο, όμως, οι φήμες λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πάση θυσία τον Μεϊμαράκη πρόεδρο. Διαρρέεται εντόνως μάλιστα ότι έχουν υπάρξει παρασκηνιακές συζητήσεις των επιτελείων του Τσίπρα και του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ίσως και για άλλα ζητήματα. Και πάλι ακούγεται ότι στο Μαξίμου περιμένουν με ανοικτές αγκάλες τον Μεϊμαράκη γιατί πιστεύουν ότι τον έχουν του χεριού τους. Εκτιμούν δηλαδή ότι οι εκρήξεις του Βαγγέλα και το λαϊκό προφίλ του που πολλές φορές φτάνει στα όρια της γραφικότητας, αφαιρεί πόντους από την τελική εικόνα της ΝΔ η οποία τους επόμενους μήνες θα κληθεί να κάνει σκληρή αντιπολίτευση και κυρίως να αλλάξει τις δικές της θέσεις. Να φτιάξει το δικό της «αφήγημα» που θα πρέπει να περάσει στον κόσμο. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο Μεϊμαράκης ως παλαιός πολιτικός με στοιχεία μιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που δεν «αρέσει» θα δημιουργήσει τις συνθήκες για εύκολη επικράτηση εντός και εκτός Βουλής. Ασφαλώς η ζωή θα τα κρίνει όλα αυτά, όμως, αν ο εχθρός σε θεωρεί εύκολο αντίπαλο τότε πρέπει να έχεις μεγάλο πρόβλημα. Και πρέπει να έχει μεγάλο πρόβλημα όλη η ΝΔ, όποιος κι αν είναι ο νικητής αφού δεν μπορεί να διαλύεται η χώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ακόμη ισχυρός με τον Τσίπρα «πρώτο μάγκα». Μπορεί η ΝΔ να είναι σε προεκλογική περίοδο αλλά δεν μπορεί να μην κάνει αντιπολίτευση. 
Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί την κεντροδεξιά παράταξη δεδομένη και εύκολο αντίπαλο. Δεν μπορεί να γίνονται (αν γίνονται) παρασκηνιακές κουβεντούλες με τον Τσίπρα και να μην τις μαθαίνουμε όλοι εμείς. 
Που είναι οι θέσεις της ΝΔ για τις τράπεζες; Πού είναι οι επερωτήσεις για τη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας; Που είναι οι προτάσεις της για τη φορολογία; Έχουν στριμώξει στη Βουλή τους υπουργούς ή η κοινοβουλευτική ζωή περνά όμορφα και ήσυχα χωρίς τη ζωή; Έπρεπε να κάνει ο Κουμουτσάκος μια επερώτηση για να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στη Βουλή; 
Άραγε που είναι η ΝΔ στα Πανεπιστήμια (που η ΔΑΠ είναι πρώτη); Που βρίσκεται χαμένη η ΟΝΝΕΔ να ξεσηκώσει τους νεολαίους; Που είναι τα συνδικάτα της ΔΑΚΕ να μιλήσουν στους εργαζόμενους; Και που είναι οι βουλευτές να πάνε από χωριό σε χωριό και να ακούσουν τα προβλήματα του πολίτη από πρώτο χέρι; 
Πλήρης αποχάυνωση, πλήρες μπάχαλο και τσακωμοί για το... κουνούπι όταν έχουν καταπιεί ολόκληρη την καμήλα. Έλεος, αυτό δεν είναι κόμμα. Αυτό είναι... ολίγο από γιουβέτσι. Έχει χαθεί το ψαχνό και έμεινε ο... λαπάς. 
Αν η ΝΔ ονειρεύεται ένα κόμμα γεμάτο λαπάδες να μας το πουν να ψάξουμε για άλλες λύσεις. Απλά τα πράγματα, ας το καταλάβουν στη Συγγρού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: