Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιπτώσεις από τη χρήση αγροχημικών στην Αργεντινή. Φωτογραφίες.


  Ο ψεκασμός με αγροχημικά στην Αργεντινή έχει αυξηθεί, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Έχει εννεαπλασιαστεί και από τα 9 εκατομμύρια γαλόνια  του 1.990 έφτασε  84.000.000 γαλόνια σήμερα. Ωστόσο, στις χώρες της Νότιας Αμερικής ισχλυει ένα συνονθύλευμα  νόμων, που ευρέως αγνοούν τους υφιστάμενους ευρωπαϊκους  κανονισμούς και αφήνουν τους ανθρώπους επικίνδυνα εκτεθειμένους.  Με αποτέλεσμα οι χημικές ουσίες να μολύνουν τα πάντα, ακόμη και τα σπίτια, τις αίθουσες διδασκαλίας, και το πόσιμο νερό. Οι γιατροί και οι επιστήμονες προειδοποιούν συνεχώς, ότι ο ανεξέλεγκτος ψεκασμός μπορεί να προκαλέσει  προβλήματα υγείας σε ολόκληρο το έθνος.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες, είναι αυτόματη μετάφραση από την google.

Στην παραπάνω φωτογραφία η Σόγια έτοιμη για συγκομιδή λουσμένη στο φως το απόγευμα κοντά στο Rawson, στο Μπουένος Άιρες επαρχία της Αργεντινής, στις 16 Απριλίου. American βιοτεχνολογία έχει μετατραπεί Αργεντινή στην τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός σόγιας στον κόσμο, αλλά οι χημικές ουσίες που τροφοδοτεί την έκρηξη δεν περιορίζονται στη σόγια, το βαμβάκι και το καλαμπόκι πεδία. Θα μολύνουν συνήθως τα σπίτια και τις τάξεις και το πόσιμο νερό. Μια αυξανόμενη χορωδία των γιατρών και των επιστημόνων προειδοποιεί ότι η ανεξέλεγκτη χρήση τους θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για την αύξηση του αριθμού των προβλημάτων υγείας δυνάμωμα στα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Νότια έθνος Αμερικής.


Κενές συσκευασίες αγροχημικών συμπεριλαμβανομένων Round Up προϊόντα της Monsanto θέσει απορρίπτονται σε ένα κέντρο ανακύκλωσης στο Quimili, Santiago del Estero επαρχία της Αργεντινής, στις 2 Μαΐου. Αντί για ένα ελαφρύτερο βάρος χημικών στην Αργεντινή, αγροχημικών ψεκασμού έχει αυξηθεί εννεαπλάσιος, από τις 9 εκατομμύρια γαλόνια το 1990 έως 84.000.000 γαλόνια σήμερα. Glyphosate, το βασικό συστατικό στον Γύρο της Monsanto Up προϊόντα, χρησιμοποιείται περίπου οκτώ έως δέκα φορές περισσότερο ανά στρέμμα από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο Αργεντινή δεν εφαρμόζουν εθνικά πρότυπα για τα Γεωργικά Φάρμακα, αφήνοντας τον κανόνα λήψης αποφάσεων για τις επαρχίες και την επιβολή στους δήμους.



Τα κορίτσια χρησιμοποιούν σφεντόνες δίπλα σε ένα βιοτεχνολογίας φυτεία σόγιας σε Αβία Terai, στο Chaco επαρχία της Αργεντινής, στις 31 Μαΐου. Ολόκληρη την καλλιέργεια σόγιας της χώρας και σχεδόν όλα τα καλαμπόκι και το βαμβάκι έχουν γίνει γενετικά τροποποιημένων στα 17 χρόνια από τότε που βασίζεται στο Σαιντ Λούις εταιρεία Monsanto υποσχέθηκε τεράστιες αποδόσεις με λιγότερα φυτοφάρμακα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπόρων και χημικών προϊόντων της. Αντ 'αυτού, το Υπουργείο Γεωργίας λέει αγροχημικών ψεκασμού έχει αυξηθεί εννεαπλάσιος, από τις 9 εκατομμύρια γαλόνια το 1990 έως 84.000.000 γαλόνια σήμερα.



Camila Veron, 2, γεννήθηκε με πολλαπλά προβλήματα οργάνων και σοβαρή αναπηρία, στέκεται έξω από το σπίτι της στο Avia Terai, στο Chaco επαρχία της Αργεντινής, στις 31 Μαρτίου. Οι γιατροί είπε η μητέρα της Καμίλα, Silvia Achaval, ότι αγροχημικών μπορεί να φταίει. Είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί ότι η έκθεση σε μια συγκεκριμένη χημική ουσία προκάλεσε καρκίνο ή εκ γενετής ελάττωμα ενός ατόμου, αλλά οι γιατροί λένε αυτές οι περιπτώσεις αξίζουν μια αυστηρή κυβερνητική έρευνα. "Μου είπαν ότι το νερό που συμβεί αυτό, γιατί ψεκάζουν πολλά δηλητήριο εδώ", δήλωσε ο Achaval.



Ακτιβιστής Oscar Alfredo Di συνομιλίες Vincensi για ένα κινητό τηλέφωνο μέσα σε σκηνή του κατά τη διάρκεια του one-man απεργία πείνας απαιτώντας αγροχημικών δεν ψεκασμός επιτρέπεται εντός 1.000 μέτρα από τα σπίτια, στην κεντρική πλατεία του Alberti, στο Μπουένος Άιρες επαρχία της Αργεντινής, στις 16 Απριλίου. Νωρίτερα αυτό το έτος, Di Vincensi στάθηκε σε ένα πεδίο κυματίζει μια δικαστική εντολή φραγής ψεκασμό εντός 1.000 μέτρα από τα σπίτια στην πόλη του Alberti? Ένας οδηγός ελκυστήρα τον περιέλουσαν με φυτοφάρμακα.



Erika, αριστερά, και της δίδυμης αδερφής της Macarena, που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, παίζουν στην αυλή τους κοντά ανακυκλωμένα δοχεία αγροχημικών γεμάτο με νερό που χρησιμοποιούνται για την έξαψη τουαλέτα τους, τη διατροφή τους κοτόπουλα και πλένοντας τα ρούχα τους, κοντά στην πόλη της Avia Terai , στην επαρχία Chaco, Αργεντινή στις 31 Μαρτίου.



Felix San Roman βόλτες στο κτήμα του στο Rawson, στην Επαρχία Μπουένος Άιρες, Αργεντινή στις 16 Απριλίου. San Roman λέει ότι όταν παραπονέθηκε για τα σύννεφα των χημικών παρασύρεται στην αυλή του, οι ψεκαστήρες τον χτύπησαν, θραύση σπονδυλική του στήλη και να χτυπήσει τα δόντια του. "Αυτή είναι μια μικρή πόλη, όπου κανείς δεν αντιμετωπίζει κανέναν, και οι αρχές κάνουν τα στραβά μάτια," San Roman είπε. "Το μόνο που θέλω είναι να ακολουθήσει την υφιστάμενη νομοθεσία, η οποία λέει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα σε 1.500 μέτρα. Κανείς δεν ακολουθεί αυτό. Πώς μπορείτε να το ελέγξει;"



Μια διαμαρτυρία σημάδι κατευθύνονται προς τον πρόεδρο της Αργεντινής Cristina Fernandez και Cordoba Province κυβερνήτη Jose Manuel de la Sota που διαβάζει στα ισπανικά? "! Σταματήστε λεηλασίες και μολύνοντας Monsanto από την Κόρδοβα και την Αργεντινή," έχει αναρτηθεί σε έναν φράκτη, όπου Monsanto χτίζει μεγαλύτερη παραγωγή σπόρων της εργοστάσιο στη Λατινική Αμερική στην πόλη της Malvinas Argentinas στην επαρχία Cordoba της Αργεντινής, στις 25 του Σεπτέμβρη.



Φοιτητές σταθεί έξω από την αγροτική σχολείο τους στο Pozo del Toba, σε Santiago del Estero επαρχία, την Αργεντινή στις 3 Μαΐου. Οι περισσότερες επαρχίες της Αργεντινής περιορίζουν πόσο κοντά ψεκασμός μπορεί να γίνει σε κατοικημένες περιοχές, με οπισθοδρομήσεις που κυμαίνονται από μόλις 50 μέτρα σε όσο αρκετά χιλιόμετρα. Αλλά το Associated Press βρέθηκε πολλές περιπτώσεις της σόγιας φυτεύτηκαν μόλις λίγα μέτρα από τα σπίτια και τα σχολεία, και τις χημικές ουσίες αναμιγνύονται και φορτώνονται τρακτέρ μέσα κατοικημένες γειτονιές.



Erika, το δικαίωμα, και της δίδυμης αδερφής της Macarena, που πάσχουν από χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες, στέκονται μέσα στο σπίτι τους Avia Terai, στο Chaco επαρχία της Αργεντινής, στις 31 Μαρτίου. Η μητέρα των διδύμων », Claudia Sariski, του οποίου το σπίτι δεν έχει τρεχούμενο νερό, λέει ότι δεν αφήνει τα παιδιά της να πίνουν από τα απορρίπτονται δοχείων των φυτοφαρμάκων κρατά σε σκονισμένα πίσω αυλή της. Αλλά τα κοτόπουλα της κάνει, και δεν έχει καμία άλλη νερό για να πλύνει τα ρούχα της οικογένειας 



Τα άδεια δοχεία φυτοφαρμάκων έτοιμο για ανακύκλωση συλλέγονται μέσα σε ένα περίβλημα από την ένωση των επιχειρήσεων εκτροφής σε Gualeguaychu, στην επαρχία Entre Rios, Αργεντινή στις 23 Σεπτεμβρίου. Αγνοείται ευρέως Αργεντινής κατευθυντήριες γραμμές υπουργός υγείας συστήνουν διάτρηση κενά δοχεία και να εμποδίσετε την επαναχρησιμοποίηση των κατοίκων. Η ένωση αναφέρει ότι τα δοχεία θα πρέπει να ανακυκλώνονται σε πλαστικούς σωλήνες.



Ο Δρ Andres Carrasco, ένας μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, παύσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις 8 Ιουλίου. Carrasco διαπίστωσε ότι η ενέσιμη πολύ χαμηλές δόσεις του glyphosate, ένα ζιζανιοκτόνο, σε έμβρυα μπορούν να αλλάξουν τα επίπεδα του ρετινοϊκού οξέος, που προκαλεί το ίδιο είδος του νωτιαίου ανωμαλίες στα βατράχια και κοτόπουλα που οι γιατροί όλο και περισσότερο την εγγραφή σε κοινότητες όπου Γεωργικά Φάρμακα είναι πανταχού παρούσα.



Silvia Alvarez ακουμπά κόκκινο τούβλο σπίτι της, διατηρώντας παράλληλα ένα μάτι για το γιο της, Ezequiel Moreno, ο οποίος γεννήθηκε με υδροκεφαλία, στο Gancedo, στην επαρχία Chaco, Αργεντινή την 1η Απριλίου. Alvarez κατηγορεί η συνεχής έκθεση σε αγροχημικών ψεκασμού για δύο αποβολές και τα προβλήματα υγείας του γιου της. Chaco επαρχιακές εκθέσεις γέννησης δείχνουν ότι οι συγγενείς ανωμαλίες τετραπλασιάστηκε στη δεκαετία μετά γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και των σχετικών αγροχημικά τους έφτασε.



Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται για να μιλήσουν με τον Δρ Damian Verzenassi στις ανησυχίες για την υγεία που έχουν για αγροχημικών στην κεντρική πλατεία της Alvear, στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής, στις 9 Μαρτίου. Στην καρδιά της επιχειρηματικής σόγιας της Αργεντινής, από σπίτι σε σπίτι έρευνες των 65.000 ανθρώπων στις αγροτικές κοινότητες που βρέθηκαν ποσοστά καρκίνου δύο έως τέσσερις φορές υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο, καθώς και υψηλότερα ποσοστά του υποθυρεοειδισμού και τις χρόνιες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.



Πρώην farmworker Fabian Tomasi, 47, δείχνει την κατάσταση του ισχνός σώμα του, όπως ο ίδιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι του στο Basavilbaso, στην επαρχία Entre Rios, Αργεντινή στις 29 Μαρτίου. Δουλειά Tomasi ήταν να κρατήσει τα ξεσκονόπανα καλλιεργειών που φέρουν από γρήγορα γεμίζουν τις δεξαμενές τους, αλλά λέει ότι ποτέ δεν είχε εκπαιδευτεί για να χειριστεί τα φυτοφάρμακα. Τώρα είναι κοντά στο θάνατο από την πολυνευροπάθεια. «Ετοίμασα εκατομμύρια λίτρα δηλητήριο χωρίς κανενός είδους προστασία, χωρίς γάντια, μάσκες και ειδικά ρούχα. Δεν ήξερα τίποτα. Έμαθα αργότερα τι έκανε για μένα, μετά από επικοινωνία με τους επιστήμονες,", είπε.



Φοιτητές βόλτα μια μοτοσικλέτα παρελθόν ένα πεδίο της βιοτεχνολογίας καλαμποκιού στο δρόμο τους προς το σχολείο σε Pozo del Toba, Santiago del Estero επαρχία, την Αργεντινή στις 3 Μαΐου. American βιοτεχνολογία έχει μετατραπεί Αργεντινή σε μια δύναμη αγαθά, αλλά οι χημικές ουσίες που απαιτούνται δεν περιορίζονται στα χωράφια. Θα μολύνουν συνήθως τα σπίτια, αίθουσες διδασκαλίας και το πόσιμο νερό. Τώρα, μια αυξανόμενη χορωδία των γιατρών και των επιστημόνων προειδοποιεί ότι η ανεξέλεγκτη ψεκασμός θα μπορούσε να προκαλέσει τα προβλήματα υγείας δυνάμωμα στα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη Νότιο αμερικανικό έθνος.




Aixa Cano, 5, ο οποίος έχει κρεατοελιές τριχωτό όλο το σώμα της ότι οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν, κάθεται σε ένα γέρνουν έξω από το σπίτι της στο Avia Terai, στην επαρχία Chaco, Αργεντινή την 1η Απριλίου. Αν και είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί, οι γιατροί λένε γενετής ελάττωμα Aixa μπορεί να συνδέονται με αγροχημικά. Στο Chaco, τα παιδιά έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν με καταστροφικές γενετικές ανωμαλίες από την βιοτεχνολογία δραματικά επεκταθεί καλλιέργεια στην Αργεντινή. .


Δεν υπάρχουν σχόλια: