Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: «Η ανήθικη επιχειρηματικότητα ξαναχτυπά...

Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας: «Η ανήθικη επιχειρηματικότητα ξαναχτυπά...


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, συγκεκριμένες εταιρίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενούς τους και τους θεσμικούς φορείς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:


«Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας καταγγέλλει την 'ΒΕΣΑΥ ΑΦΟΙ ΑΛΕΞΙΟΥ ΛΕΦΑ Α.Ε' καθώς και την 'ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΦΟΙ ΛΕΦΑ', οι οποίες αντί να πληρώσουν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών που οφείλουν στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 11/1/2013 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, προέβησαν στις 16/10/2013 μονομερώς σε οικειοθελή αποχώρηση τεσσάρων εργαζομένων, δύο εκ των οποίων είναι και συνδικαλιστές , Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Χειριστών!!!
« Εδώ που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» λέει η γνωστή λαϊκή ρήση.
Αιτία της απόλυσης- 'οικιοθελούς αποχώρησης'- είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και η συσπείρωσή τους στο Σωματείο Χειριστών.
Οι τελευταίες Κυβερνήσεις αποδόμησαν τις εργασιακές σχέσεις και κατήργησαν σημαντικά εργασιακά δικαιώματα. Οι παραπάνω εργοδότες κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, πέρασαν στην επίθεση εναντίον των εργαζομένων με απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτων υπερωριών κ.ά, καταπατώντας και τα εναπομείναντα δικαιώματά τους.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Πρέβεζας αφού ενημέρωσε άμεσα τη ΓΣΕΕ και το Νομικό της Τμήμα και όντας σε πλήρη σύμπλευση με το Σωματείο Χειριστών Ν. Πρέβεζας, θα παλέψει ώστε οι εν λόγω εταιρείες να πληρώσουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να πάρουν πίσω τις παράνομες μεθοδεύσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: