Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Μίτσελ δεχόταν κριτική, εν πολλοίς αυστηρή και άδικη. Εχοντας στα χέρια του ένα ποδοσφαιρικό «υλικό» αποτελούμενο από 14 νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, βρέθηκε αντιμέτωπος με ανεδαφικές κριτικές και όχι υποστηριζόμενες από λογικά ποδοσφαιρικά επιχειρήματα κατηγορίες, επειδή οι Ερυθρόλευκοι δεν απέδιδαν ελκυστική μπάλα τον μήνα Σεπτέμβριο! Σήμερα όλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να του αναγνωρίζουν ότι... ίσως και να την ξέρει καλύτερα τη δουλειά από εκείνους που με ευκολία τον έστηναν στο απόσπασμα δρώντας ως βιαστικοί και ανυπόμονοι οπαδοί. Ακόμη και εντός της ερυθρόλευκης ομάδας...


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά και το νικηφόρο εκτός έδρας 3-0 επί της Αντερλεχτ, ο κ. Μίτσελ κατακρίθηκε επειδή ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Ωστόσο μετά το ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Μπενφίκα (σκορ που αδικεί τον ΟΣΦΠ καθώς είχε ευκαιρίες για τουλάχιστον ακόμη ένα τέρμα, ενώ δέχθηκε την ισοφάριση από προσωπικό λάθος του Ρομπέρτο), η αντιμετώπιση των φίλων του Ολυμπιακού αλλά και του οπαδικού Τύπου άρχισε να μαλακώνει.

Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ο προπονητής είναι μόνιμα ο εύκολος στόχος, η υπομονή δεν περισσεύει, η επιθυμία για άμεσα αποτελέσματα μπορεί από μόνης της να ακυρώσει τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και την ποιότητα της οποίας μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούν να γνωρίζουν και να έχουν άποψη για αυτή.

 Τώρα που ο Ολυμπιακός πατάει γερά στα πόδια του, φέρνει επιβλητικά αποτελέσματα στη Σούπερ Λίγκα και εξελίσσεται σε αφεντικό στη μάχη με την πορτογαλική Μπενφίκα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου η οποία οδηγεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ αναγνωρίζεται ως ικανός. Κάτι που πολύ εύκολα θα αλλάξει αν, για παράδειγμα, οι Ερυθρόλευκοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας στην έδρα τους τα δύο από τα τρία ματς που απομένουν στη φάση των ομίλων.

Σκεφτείτε τα σχόλια και τις επικρίσεις που θα είχε να αντιμετωπίσει ο προπονητής του Ολυμπιακού αν η απόφασή του να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα τον Τσόρι Ντομίνγκες αντί του Χαβιέρ Σαβιόλα δεν είχε αποδειχθεί καταλυτική ώστε οι Ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν το θετικό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα.

Σήμερα η επιλογή του πρώην προπονητή της Σεβίλλης αντιμετωπίζεται ως «ευφυής» και ως «κίνηση-ματ». Αν όμως δεν είχε φέρει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων θα έπρεπε να λογοδοτήσει για τους λόγους που κράτησε στον πάγκο τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον επιθετικό που αποκτήθηκε με πρωταρχικό σκοπό να κάνει τη διαφορά στους αγώνες της Ευρώπης!