Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο γίγαντας της πολιτικής Τζιτζικώστας, άξιος εκπρόσωπος της τάξης εκείνης των πολιτικών οι οποίοι γίνονται κάποιοι από το τίποτε, έδωσε ''μάχη'' για λίγα λεπτά δημοσιότητας...



Συγκλονισμένοι παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ώρες τη σύγκρουση ενός γίγαντα της πολιτικής, του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, στην αρχή με τον δημαρχο Γιάννη Μπουτάρη και μετά με την κυβέρνηση. Ο λόγος; Έπρεπε να καλέσει ή όχι τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση;


Κι ενώ υποτίθεται ότι η Ελλάδα γιορτάζει μια σημαντική εθνική εορτή, αυτός ο κολοσσός της πολιτικής στη συμπρωτεύουσα έδωσε μάχη για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, άξιος εκπρόσωπος της τάξης εκείνης των πολιτικών οι οποίοι γίνονται κάποιοι από το τίποτε. Έτυχε να είναι γιος του παλιού πολιτικού της ΝΔ και πρώην υπουργού Γ. Τζιτζικώστα. Του έλαχε να τον προωθήσει άκοπα ο πατέρας του, έγινε βουλευτής στα 29 του χρόνια αλλά το 2009 δεν εξελέγη και πάλι. Όμως, η τύχη δεν τον άφησε παραπονεμένο. Μόλις ο Παν. Ψωμιάδης εκδιώχθηκε από τη θέση του Περιφερειάρχη, ο κ. Τζιτζικώστας ανέλαβε και χωρίς καν να εκλεγεί από τους πολίτες έγινε Θεσσαλονικάρχης. Είναι γνωστές, ωστόσο, οι κακές σχέσεις που έχει με όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και φίλους από τη ΝΔ. Πρόσφατα ήρθε σε ρήξη και με τον υπουργό κ. Καράογλου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, λοιπόν, πριν ακόμη μάθει τι είναι πρωτόκολλο έγινε βουλευτής και Περιφερειάρχης. Και μόλις έγινε αποφάσισε ότι η πιστή τήρηση του πρωτοκόλλου είναι και η μόνη δουλειά που είχε να κάνει. Έτσι κάλεσε τους Χρυσαυγίτες στην παρέλαση γιατί λέει είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, αγνοώντας προφανώς ότι είναι εγκληματική οργάνωση προς το παρόν και οι μισοί είναι στη φυλακή ή υπόδικοι. Γι' αυτόν μόνο οι τύποι έχουν νόημα, άσε δε που εκμεταλλεύτηκε την αδιαφορία ή ασάφεια γύρω από το πώς θα αντιμετωπίζουμε τελικά τη Χρυσή Αυγή (διαβάστε εδώ γι αυτό).

Κι έρχεται, λοιπόν,  ο Γιάννης Μπουτάρης, να δηλώσει ότι δεν ξέρει να θα πάει στην παρέλαση γιατί δε μπορεί να κάθεται με τους Χρυσαυγίτες. Μην πάτε κύριε δήμαρχε, δεν έγινε και τίποτε. Στο κάτω - κάτω θα μπορούσατε να πάτε και να. επιστρέψετε τη χορηγία για τον Αρκτούρο που σας είχε δώσει ο κ. Μιχαλολιάκος. Χάσατε μια καλή ευκαιρία να αποδείξετε πόσο. δημοκράτης είστε.

Από εκεί κι έπειτα χάθηκε η μπάλα. Με  δηλώσεις του και υπεραμυνόμενος την απόφασή του να προσκαλέσει στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σεβασμός στους νόμους, καθώς -όπως υποστήριξε- σε ανάλογη περίπτωση ένας άλλος περιφερειάρχης θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (!!!).
 Η συγκεκριμένη δήλωση οδήγησε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει την παραίτησή του.

Σε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη -στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιο δήμο έχει την έδρα του».

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «άδειασε» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σε δήλωσή του τοποθετήθηκε ουσιαστικά και για την επιλογή του να προσκαλέσει τη Χρυσή Αυγή στην παρέλαση, αφού έκανε λόγο για «δύο γκάφες».
«Όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου και κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να προβεί άμεσα σε διορθωτική δήλωση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης καταγγέλλει προσπάθεια διαστρέβλωσης της αναφοράς του για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι το Κίνημα είναι εγκληματική οργάνωση.
«Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», τόνιζει σε διευκρινιστική του δήλωση, συμπληρώνοντας πως «καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής του».
Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρινίζει ότι το παράδειγμα που μεταχειρίστηκε «ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: