Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Το χτύπημα του παρεμπόριου έγινε ...πόλεμος κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης


Όποιος έχει περάσει έστω και μια φορά έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ θα διαπιστώσει ότι στο πεζοδρόμιο αποκλείεται να περπατήσει. Δεκάδες μετανάστες πουλάνε τσάντες, ομπρέλες και άλλα μπιχλιμπίδια, έξω από την πύλη του πανεπιστημίου και πολλές φορές έχουν καταγραφεί και επεισόδια στην περιοχή. Θα πει κανείς: Φτωχοί άνθρωποι είναι, ας βγάλουν κι ένα κομμάτι ψωμί. Ας πούμε ότι έτσι είναι. Γιατί, όμως, να κάνουν τα πανεπιστήμια της χώρας υπαίθριους μαχαλάδες όπου τα πάντα πωλούνται και μάλιστα. μαύρα;


Αυτή η ιδιότυπη ασυλία υπάρχει εδώ και χρόνια και στην ΑΣΟΕΕ και στη Νομική και αλλού. Μάλιστα, με την ανοχή «ευαίσθητων» αριστερούληδων οι μετανάστες - μικροπωλητές κάνουν τσάρκες και εντός του χώρου του πανεπιστημίου, ειδικά όταν αποφασίσουν να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μια τέτοια επέμβαση έγινε την Τρίτη, συνελήφθησαν κάποιοι μικροπωλητές, ενώ άλλοι, χτυπώντας αστυνομικούς μπήκαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ, εκεί όπου υπάρχει. άσυλο. Τρομάρα μας.

Μια νόμιμη επιχείρηση έγινε για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, για την οποία αντιπαρερχόμαστε ότι έγινε με την επίβλεψη του  υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη!!!. Γιατί πρέπει άραγε να τραβά φωτογραφίες ένας υφυπουργός την ώρα της εφόδου, είναι τουλάχιστον περίεργο.

Πώς είδε όμως αυτή την επιχείρηση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και τι ανακοίνωση έβγαλε; Διαβάστε για να καταλάβετε ότι η χώρα δεν πάει μπροστά με τέτοιους νέους: «Με το κλασικό πρόσχημα του παρεμπορίου στήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση εισβολής στο πανεπιστημιακό άσυλο και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος κι όλα αυτά από τους θιασώτες της "θεωρίας των δύο άκρων" και της "μη βίας"» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Είναι περιττό να πούμε το πόσο εγκληματική, επί της ουσίας, είναι μια τέτοια εισβολή σε ώρα μαθημάτων και με τη σχολή γεμάτη. Πολύ περισσότερο, είναι απίστευτο το θράσος της αστυνομίας ώστε να ζητεί την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνά της» επισημαίνεται.
Και καταλήγει:
«Εμείς θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια μη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.  Δεν τρομοκρατούμαστε, παρά γεμίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που κλέβουν τις ζωές μας».
Μια επιχείρηση για να χτυπηθεί το παρεμπόριο έγινε. πόλεμος κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης. Το δικαίωμα των φοιτητών να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο κανονικά κι όχι πηδώντας πάνω από τις μαϊμού τσάντες, το έχουν καταλάβει; Όπως και το δικαίωμα του κράτους να μην επιτρέπει, όσο μπορεί, να πουλιέται στη μαύρη αγορά οποιοδήποτε προϊόν στερεί από κάποιον νόμιμο επιχειρηματία το ψωμί του παιδιού του;

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία αναφέρει:
«Είναι αδιόρθωτοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του θέλουν τα Πανεπιστήμια άσυλα παρανομίας και αποθήκες λαθρεμπορίου  παράνομων μεταναστών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
«Αντί να ακούσουν τον κόσμο που απαιτεί να λειτουργούν ομαλά τα πανεπιστήμια και να μην πηγαίνουν χαμένοι οι κόποι των φοιτητών και των οικογενειών τους, συντάσσονται με όσους επιδιώκουν την πλήρη απαξίωση των Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, η ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του αντί να ακούσουν την αγωνία του Ελληνα καταστηματάρχη που αντιμετωπίζει το παράνομο, αδήλωτο εμπόριο και το όργιο φοροδιαφυγής μπροστά στο μαγαζί του, επιλέγουν να δικαιολογήσουν τους παράνομους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να  χαρακτηρίζουν ως «εγκληματική»  την εφαρμογή του νόμου από την αστυνομία.
«Όμως, η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διαιώνιση οποιουδήποτε  "ασύλου παρανομίας", όσο και αν το επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: