Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Νεοχώρι Πρέβεζας

Έτοιμο για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες μετά από αρκετά χρόνια είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου, το οποίο χθες το απόγευμα άνοιξε τις πύλες του μετά από τις εργασίες που πραγματοποίησαν με πολλή αγάπη και φροντίδα η ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Opava.

IMG 5546

Οι Τσέχοι επιστήμονες επισκέφτηκαν και φέτος την Πρέβεζα, μαζί με μαθητές τους και εθελοντές και για περίπου 15 ημέρες εργάστηκαν καθημερινά στο Μουσείο, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο, κάνοντας σημαντικές παρεμβάσεις στο κτίριο αλλά και τα εκθέματα του Μουσείου.
Το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013. ο δήμαρχος Πρέβεζας μαζί με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας έκοψαν την κορδέλα με τον δήμαρχο Πρέβεζας να ευχαριστεί ιδιαίτερα όσους εργάστηκαν για το Μουσείο, σημειώνοντας πως είναι μια τρανή απόδειξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των δύο λαών.

 MG_5570

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου κ. Βαγγέλης Ντάτσας ευχαρίστησε τους επιστήμονες και τους εθελοντές που εργάστηκαν στο Μουσείο και επισήμανε πως θα υπάρξει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μαζί τους προκειμένου το Μουσείο να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει ανταπόκριση από το δήμο Πρέβεζας προκειμένου το Μουσείο να λειτουργεί και να είναι επισκέψιμο.

 MG_5574

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της επιστημονικής ομάδας κ. Kuba Kubacka επισήμανε πως στο μουσείο εκτίθενται μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, καθώς και ευρήματα από την προϊστορική περίοδο όπως μέρος από τον χαυλιόδοντα Μαμουθ και πρόσθεσε πως η χερσόνησος του Αγίου Θωμά ,κρύβει αρκετά ακόμη ανεξερεύνητα μυστικά της φύσης.

Δείτε το video των εγκαινίων.



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: